PAC-MAN 99 review (Switch eShop)

De kruistocht gaat door met het omzetten van alle speltitels in gevechtskoningen Tetris En Super Mario Bros.Waar is het meest bekende klassieke spel van Pac-Man

We zouden dit waarschijnlijk moeten zien aankomen. Wat de “99” -serie zo geniaal maakt, is dat het de basis vormt van de spellen die hun waarde in de afgelopen decennia hebben bewezen en in plaats van de stroom te verstoren door te veranderen wat werkte, spettert het gewoon op enkele van zijn moderne lagen. Vanilla PAC-MAN is al een van de meest verslavende spellen, maar wanneer het een snel competitief element introduceert, neemt het gevoel van “gewoon een ander spel” dramatisch toe. Deze 41-jarige klassieker is nooit moeilijk weg te gooien, en zelfs met alles wat hij toevoegt, is het nog steeds de kern van PAC-MAN – wat boekdelen spreekt over hoe goed het origineel was.

Dus hoe hebben ze van PAC-MAN een spel met 99 spelers gemaakt? Nou, net als zijn voorgangers in de 99-serie, speelt iedereen op zijn geïsoleerde scherm, maar wat je doet, kan 98 spelers beïnvloeden en hinderen. Met de rechter joystick kun je een tegenstander aanvallen of jezelf beschermen tegen inkomende geesten, en elke keer dat je een spook op je scherm inslikt, stuurt het een klein spook Pac-Man naar hun spook. Deze zijn niet zo dodelijk als Mario 35’s Goombas of Koopas, maar als je erin valt, vertraagt ​​Pac-Man tijdelijk – als je scherm vol is, hebben de vier iconische Ghosts een enorm voordeel tegen jou. Je kunt het bloedbad versterken met nieuwe pickups die spoken vermenigvuldigen tijdens de kwetsbaarheidsfase, waardoor je een spookbuffet krijgt dat lijkt op alles waarin je kunt eten PAC-MAN Championship Edition

Dit klinkt tot nu toe allemaal zo simpel, nietwaar? Nou, PAC-MAN 99 heeft twee extra lagen en het legt niet precies uit … nou, welke is. Naast het feit dat je je op andere spelers kunt richten, is er bijvoorbeeld een secundair wiel dat de manier waarop de Energy Pellets werken verandert. Als je “Stronger” selecteert voordat je pellets kiest, zul je merken dat de Ghosts maar vier seconden zwak worden, maar als je er op dat moment een vangt, zullen ze meer schade toebrengen aan je tegenstander dan normaal. Het is moeilijk om zowel het richtsysteem als het elektrische energiesysteem in evenwicht te brengen tijdens het spelen van het snelle PAC-MAN-spel en in dit opzicht is PAC-MAN 99 niet meteen intuïtief als de vorige inzendingen. Dit betekent niet dat een goed begrip van deze mechanismen nodig is voor de overwinning, maar degenen die ze onder de knie hebben, zullen zeker de overhand hebben – vooral omdat het gemiddelde vaardigheidsniveau van de basisspeler in de loop van de tijd stijgt.

READ  Het Beste Led Strip Recensie 2021

Het wordt misschien niet meteen begrepen, maar wanneer je op dit spel klikt, wordt het jouw ding Bijzonder​ Er zijn veel spelmodi en opties die je kunt volgen – als je een stuk gewone pellets kiest, verschijnt er een vrucht in het midden van het scherm en als je dit verzamelt, verschijnen alle andere vangsten weer, maar als je dat negeert en dat kan Waka Waka Als je je een weg baant over het bord zoals bij het gewone PAC-MAN-spel, krijg je een constante snelheidsboost als je elke pil eet. Dus, gebruik je je tijd om je statistieken te verbeteren of gebruik je die tijd om zoveel mogelijk geesten af ​​te bijten? Je zit misschien in een hoek en probeert zoveel mogelijk tijd te verspillen terwijl je tegenstanders zich langzaam als vliegen terugtrekken. We merkten dat we ons meer aan het aanpassen en improviseren waren dan in enig ander PAC-MAN-spel in ons leven. Gewoon heerlijk.

Qua snelheid is dit tot nu toe verreweg de meest vastleggende en lopende “99” -titel. Het kostte amper vijf minuten om onze eerste game te winnen en we eindigden als eerste in minder dan vier minuten. Dit maakt PAC-MAN 99 niet alleen het perfecte spel om in korte termijnen te spelen, het maakt het ook buitengewoon moeilijk om te stoppen met spelen. Als je een spel start en je bent gerangschikt vijftig? “Eh, het maakt niet uit, probeer het nog eens.” Top 10? “Bijna klaar … probeer het opnieuw.” eerste plaats? “… Laten we opnieuw gaan.”​ Als er iets is, voelen we de behoefte om u te waarschuwen dat deze game uw productiviteit kan vernietigen. Nintendo Live? We leven nu het PAC-MAN 99 Life.

READ  Gamersnet Podcast # 123 | Aardverschuiving in de spellen!

Tetris 99 is ook een van onze Switch-favorieten, maar het is niet in zo’n moeilijke staat gelanceerd – gelukkig is PAC-MAN 99 verschenen met zoveel functies dat Tetris-fans maanden hebben moeten wachten … hoewel veel ze worden betaald voor DLC. Het is moeilijk om boos te worden als de belangrijke basismodus gratis is voor alle Nintendo Switch-abonnees online, maar als je ermee wilt spelen Een pits pits of Galaga-draad Wees bereid om echt geld af te betalen. Zeker, het is niet zo aanstootgevend als andere gratis te spelen spellen, en deze skins zijn legitiem geweldig met veel meer dynamische elementen dan die in Tetris, maar het kost geen cent in dat spel.

De offline modi bevinden zich ook achter een firewall, zoals in Tetris, en het belangrijkste is dat een van deze modi de basisgameplay van PAC-MAN 99 offline tegen bots behoudt. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom dit zo belangrijk is; Nou, het garandeert dat deze gameplay nooit verloren gaat in de loop van de tijd, in tegenstelling tot Super Mario Bros.35 die duur vertrok. Servers worden onvermijdelijk gedeactiveerd voor elk online spel, maar over veertig jaar kunnen we nog steeds genieten van PAC-MAN 99, ook al is het alleen tegen robots. Er zijn ook simpele aanval- en tijdvarianten voor één speler die iets meer waarde toevoegen, hoewel ze op geen enkele manier de belangrijkste attractie zijn.

Natuurlijk, de PAC-MAN 99 heeft meer geld nodig dan zijn vorige iteraties, maar de basis 99-modus speelt op dezelfde manier, ongeacht of je je portemonnee al dan niet opent. Bijna alles is gewoon weer een verkleedpartij … Ca.​ In Tetris 99 kunnen jij en je vriend een wachtwoord met elkaar delen om er zeker van te zijn dat je hetzelfde bent in hetzelfde spel.Gelukkig gebruikt PAC-MAN een vergelijkbare functie met een volledig privélobby met vrienden – maar alleen als die vrienden betalen en koop een PAC-MAN 99-pack. Dat kunnen we.Om achter te blijven op andere componenten, maar dat is een stap te ver en een beperking van wat een groot maatschappelijk voordeel zou kunnen zijn.

READ  Dit zijn allemaal releases van oktober 2020 - welke game (s) krijg je?

Zelfs met een paar hobbels rondom het pakket, is het moeilijk om van streek te raken als het basisspel zo goed is als het is en eigenlijk “gratis” is. Dit is een spel in zijn puurste vorm, elk spel dat prachtig begint en gewoon beter wordt naarmate je het langer speelt. PAC-MAN kan zich niet mengen in problemen met snelheid en stilstand, omdat het een PAC-MAN is. Ontwikkelaar Arika heeft een van de meest verslavende, gepolijste en tijdloze games genomen en het op de een of andere manier beter dan ooit gemaakt.

conclusie

PAC-MAN 99 lijkt in eerste instantie misschien ontmoedigend met de mechanica, het legt gewoon niet uit, maar als je eenmaal hebt ervaren en geleerd met vuur, duurt het niet lang voordat je zijn ware potentieel beseft. Arica en Bandai Namco hebben de formule voor deze 41-jarige klassieker nauwelijks aangeraakt, maar met een paar nieuwe lagen voelt het als een gloednieuw spel. We hebben meer tijd geïnvesteerd dan we willen accepteren in eerdere “99” inzendingen en het is duidelijk dat PAC-MAN 99 bestemd is voor altijdgroene grandeur.

Written By
More from Aubrey Mason

Xbox-game Halo Infinite verschijnt najaar 2021 | NU

De nieuwe game in de populaire Halo-serie wordt in de herfst van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *