7 Dood in brand in hotel dat wordt gebruikt als zorgcentrum voor Covid in Andhra

7 Dood in brand in hotel dat wordt gebruikt als zorgcentrum voor Covid in Andhra

Hyderabad:

Zeven mensen zijn omgekomen bij een enorme brand die uitbrak in een hotel dat vanochtend vroeg als COVID-19-faciliteit in Andhra Pradesh’s Vijaywada werd gebruikt. Er waren 30 Covid-patiënten en 10 personeelsleden in het hotel op het moment van het ongeval.

De brand brak om 5.15 uur uit, zeiden ambtenaren, eraan toevoegend dat het binnen 30 minuten onder controle was.

Twintig mensen zijn tot nu toe uit het hotel gered, zei de politie, eraan toevoegend dat verschillende anderen gevreesd worden opgesloten in het gebouw.

“Het incident vond plaats rond 5 uur ’s ochtends. Zo’n 22 patiënten worden in het ziekenhuis behandeld. We ontruimen het hele gebouw. ​​De oorzaak van de brand lijkt een kortsluiting te zijn, volgens het voorlopige rapport, maar we zullen het moeten nagaan” zei Krishna District Collector Mohammad Imtiaz.

Hotel Swarna Palace werd door Ramesh-ziekenhuizen gebruikt om Covid-patiënten te behandelen.

“15-20 mensen zijn gewond geraakt bij het incident. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 2-3 van hen zijn kritisch”, vertelde een hoge politieagent aan NDTV.

Andhra Pradesh meldde 10.080 nieuwe infecties of de vierde opeenvolgende dag op zaterdag, waarmee het totale aantal op 2.17.040 kwam, terwijl een enkele dag het hoogste punt van 97 dodelijke slachtoffers werd geregistreerd.

De zuidelijke staat heeft 85.486 actieve gevallen nadat 1,29.615 coronavirus-positieve personen zijn genezen, waaronder 9.151 in de afgelopen 24 uur, en 1.939 zijn overleden, aldus gezondheidsfunctionarissen.

Eerder deze maand stierven acht coronaviruspatiënten bij een enorme brand die uitbrak op de intensive care-afdeling van een privéziekenhuis in Ahmedabad in Gujarat.

READ  Britse hitlijsten: Splatoon 3 maakt een verrassende comeback en stijgt zes plaatsen

“Een stafmedewerker wiens persoonlijke beschermingsmiddelen in brand vlogen, rende de zaal uit om het te doven, maar het vuur verspreidde zich snel naar de hele afdeling”, zei een brandweerman door persbureau Reuters.

Op het moment van het ongeval werden ongeveer 45 patiënten opgenomen in het ziekenhuis met 50 bedden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *