Paralympics GB heeft een recordaantal wiskunde op de Spelen van Tokio | Paralympische Spelen

Team uit Groot-Brittannië gaat strijden in Tokio Paralympische Spelen Dit werd bevestigd, met een recordaantal vrouwelijke atleten geselecteerd uit de pool van 227 leden.

De GP van de Paralympische Spelen zal deelnemen aan 19 van de 22 sporten in Tokio. Met 100 vrouwelijke spelers heeft het team een ​​vertegenwoordiging van 44%, een record voor de Zomerspelen en 40% in Rio 2016.

Van de genoemde atleten hebben 143 deelgenomen aan de vorige wedstrijden, waaronder 14-voudig gouden medaillewinnaar Sarah Storey, die in Tokio hoopt de meest succesvolle Paralympische atleet in de Britse geschiedenis te worden. Ze zal worden vergezeld door andere terugkerende sterren, waaronder David Weir, Johnny Peacock, Ellie Symonds en Hannah Cockcroft.

De jongste atleet van het team is de 17-jarige zwemmer Eli Challis, terwijl boogschutter John Stubbs met 56 het oudste lid zal zijn.

GB Paralympics-chef Benny Briscoe zei dat de recordbrekende vertegenwoordiging van vrouwen een “mijlpaal was waar we allemaal trots op zouden moeten zijn” en dat het “ongelooflijk getalenteerde” GB-team zeer competitief zou zijn in Tokio.

“Het is een absolute eer en een voorrecht om Head of Mission te zijn in Tokyo 2020, en ik heb er alle vertrouwen in dat dit een zeer competitief Paralympisch team zal zijn dat de natie opnieuw zal inspireren”, zei Briscoe. “Ik ben er zeker van dat er veel onvergetelijke momenten zullen zijn om te vieren, aangezien de media-spotlight opnieuw op onze geweldige en inspirerende atleten schijnt.”

afstand Groot succes in Londen 2012Toen het team 120 medailles won voor de lokale fans, Paralympics GB overtrof deze prestatie in Rio. Een totaal van 147 gewonnen medailles, waaronder 64 gouden, betekent dat GB de tweede plaats behaalde in de algemene medailletabel.

De Tokyo Games van vorig jaar werden opgeschort en de organisatoren bevestigden deze week dat toeschouwers de evenementen niet zouden mogen bijwonen vanwege de aanhoudende dreiging van Covid-19.

“Het is een enorme inspanning geweest van de atleten en hun ondersteunende teams om dit punt te bereiken,” zei Briscoe. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om hun individuele en team veerkracht en toewijding te erkennen bij het voortzetten van de voorbereiding op de Spelen in deze ongekende tijden.”

De openingsceremonie van de Spelen vindt plaats op dinsdag 24 augustus. Het zal 12 dagen competitie volgen op 19 locaties voor de sluitingsceremonie op 5 september.

READ  Nuggets vs Pelican - Speloverzicht - 26 maart 2021
More from Madison Garrett

RailTech.com geeft gratis het tijdschrift European Year of Rail uit

Deze week publiceerde het zustervakblad RailTech.com een ​​speciaal RailTech Europe Magazine dat...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *