Veteraan-ontwikkelaar Dave Evans brengt een interactieve Xbox-game met alleen spraak uit

De meest ongewone videogame die deze week op Xbox is uitgebracht, is een poging van ervaren ontwikkelaar Dave Evans voor een interactief avontuur waar blinde en ziende spelers evenveel van kunnen genieten.

waarom maakt het uit: terwijl daar Honderden games met alleen audio Op de pc heeft bijna niemand ooit gehoord dat een van hen toegang krijgt tot de consoles. (het is ook op de computer.)

Ontvang marktnieuws dat de moeite waard is met Axios Markets. Gratis inschrijven.

Tussen de lijnen: Het spel gemaakt door het kleine team van Evans heet “Vallei: Schaduw van de Kroon. Het geeft spelers de controle over een blinde prinses die door middeleeuwse steden en het platteland reist, waar ze met de lokale bevolking kan kletsen, krachtiger gereedschap en uitrusting kan verzamelen en haar beste zwaarden kan zwaaien tegen wolven en bandieten.

 • Er zijn geen afbeeldingen, behalve enkele kleurrijke stippen die op het scherm drijven.

 • In plaats daarvan is “The Vale” ontworpen om te worden gespeeld met een console en een koptelefoon via audiosignalen, waarbij spelers luisteren naar de geluiden van de stedelingen, voorzichtig naar de rivierbedding lopen en luisteren naar het gebrul en de voetstappen van vijanden voordat ze hun zwaard naar binnen zwaaien. de goede richting.

 • De niveaus zijn in een achthoekige vorm ingedeeld, dus er zijn geen hoeken waar spelers in vast kunnen komen te zitten.

Dit is wat de ziende spelers van “The Vale” op het scherm zien. Foto: vallende eekhoorn

wat zeggen ze: “Ik probeerde een spel te bedenken dat ik kon maken waarbij we ons op het verhaal konden concentreren en het zou niet te duur zijn om te maken”, vertelde Evans aan Axios, over zijn oorspronkelijke ambities.

 • Toen hij het idee ontwikkelde, realiseerde hij zich dat het aantrekkelijk zou kunnen zijn voor blinde spelers en hij reikte naar Canadian National Institute for the Blind voor advies.

 • “Ik hou van Dave sinds de eerste dag dat ik hem ontmoette, en ik dacht ook dat zijn project het waard was”, vertelde Martin Corsilis van CNIB aan Axios. Courcelles is blind en een fervent speler.

 • Courcelles bewondert de manier waarop de held van The Vale haar vrienden vraagt ​​om dingen aan hem te beschrijven, “omdat ik het altijd met mijn vrouw doe.”

READ  Anodyne 2: Return to Dust komt op 18 februari naar PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch en pc

Evans leerde vroeg Voor blinde en slechtziende spelers was het maken van de hoofdpersoon in een game alleen geluid een stijlfiguur die sommigen in de gemeenschap met scepsis bekeken.

 • De belangrijkste feedback die hij kreeg: “De blindheid van een personage kan niet het kenmerk van dat personage zijn, en het had moeten wegbloeden naarmate het spel vorderde. Het ging dus niet om een ​​blinde persoon. Het ging om Alex, het personage dat we hebben gemaakt .”

Het grote plaatje: In de afgelopen jaren is het toegankelijker geworden voor spelers met verschillende vaardigheden Grotere zorg Voor game-ontwikkelaars en uitgevers.

 • De populaire PlayStation-game “The Last of Us Part 2” is geprezen als de eerste game met veel graphics en een groot budget met opties die het volledig speelbaar Voor mensen zonder zicht.

 • Evans zei dat de reden dat zijn game zelfs op Xbox verscheen, was omdat iemand van Microsoft een demo had gespeeld op een conferentie en zei dat het bedrijf de ontwikkeling wilde helpen financieren.

Wat dan: Evans, wiens carrière in games met een groot budget in degelijke kwaliteit was, zei dat hij hoopt dat gameteams die veel investeren in dialoog, muziek en geluidseffecten beseffen hoe dicht ze bij het toegankelijk maken van iets voor blinden en slechtzienden zijn.

 • “Ik zou grote bedrijven aanmoedigen om te denken, oké, hoe communiceer ik dat aan de blinde gemeenschap?” Hij zei.

 • “Dat is de heilige graal, denk ik, voor de samenleving om games te spelen die iedereen speelt.”

Meer van Axios: Meld u aan voor de laatste markttrends met Axios Markets. Abonneer je gratis

READ  Xbox zal vier grote titels onthullen, waaronder Forza Horizon 5
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *