Pay-To-Win (P2W) -games worden steeds duurder door de opkomst van NVT’s

Niet-vervangbare tokens, of NVT’s, worden een steeds populairder onderdeel van blockchain-gaming. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer uitgevers deze technologie gebruiken. Maar wat betekent deze technologie eigenlijk voor de prijzen binnen deze games?


Wat zijn NVT’s?

Niet-vervangbare tokens stellen gamers in staat om vrijelijk in-game items, zoals zwaarden, schilden of mounts, te verhandelen via de blockchain. De in-game items worden als het ware eigendom van degene die ze krijgt.

Aan de andere kant stelt het gamers in staat honderden, zo niet duizenden uren te besparen door die specifieke items niet meer te hoeven kopen. Dit is bijvoorbeeld handig voor gamers met lange werktijden die minder tijd hebben om hun favoriete game te spelen, maar die graag snel vooruitgang willen boeken in de game.


Freemium-model versus NVT’s

Dit is dus te vergelijken met het bekendere ‘freemium’-model dat populair is geworden onder mobiele games.

Een voorbeeld hiervan is het spel Candy Crush. In dit spel kunnen spelers bijvoorbeeld 200.000 edelstenen kopen voor $ 99,99. Deze edelstenen kunnen vervolgens worden gebruikt om in-game items te kopen die spelers onmiddellijk kunnen gebruiken. Het resultaat hiervan is dat spelers tegen betaling veel sneller door het spel kunnen komen.

Het grote verschil is hier wie er wordt betaald. Waar de ontwikkelaar van bijvoorbeeld Candy Crush het inkomen krijgt als een speler betaalt, in het geval van NVT’s krijgt de gamer het geld. Hierdoor kunnen gamers als het ware geld verdienen door het spel te spelen.

Ook ontwikkelaars kunnen hiervan profiteren, bijvoorbeeld door tegen een kleine vergoeding dergelijke transacties mogelijk te maken. Dit maakt dit een win-win voor zowel gamers als de game-ontwikkelaars.

READ  Sega start niet met NFT-plan "als het wordt gezien als een eenvoudig proces om geld te verdienen"

Welke NVT’s zijn momenteel te koop?

NVT’s worden steeds populairder. Maar in welke toepassingen wordt deze nieuwe technologie al gebruikt?

De belangrijkste NVT’s die al verhandelbaar zijn, zijn bijvoorbeeld de aktes van onroerend goed. En onroerend goed wordt hier veel gebruikt; Het beslaat bijvoorbeeld een bescheiden stuk land van slechts $ 50 tot grote citadellen ter waarde van $ 500.000.

Deze bedragen worden echter betaald in videogames. Met een investering van $ 500.000 ontvangt de gamer dus zijn citadel in een videogame.

Maar wie geeft $ 500.000 uit aan een videogame? “Vaak zijn dit mensen die een sterke invloed willen hebben op de gamewereld en altijd al hun eigen game hebben willen ontwikkelen, maar zonder de kosten te hoeven dragen voor het inhuren van een heel ontwikkelteam”, aldus een ontwikkelaar van Gala Games. Gala Games ontwikkelt games op zijn eigen blockchain; de Gala blockchain. De verwachting van Gala Games is dan ook dat de investeringen van $ 500.000 in haar blockchain-videogames niet direct uitverkocht zullen zijn. Het kan lang duren om alle citadellen in haar videogame te verkopen.

Waar in het verleden de optie was om alleen een videogame te kopen voor 1 vast bedrag, laat de optie voor een investering van $ 500.000 voor een stuk grond in een videogame zien dat Pay-to-Win videogames steeds duurder worden. Het is nog niet bekend of deze trend doorzet en wat de prijzen zullen doen.


Written By
More from Aubrey Mason
GTA Online-rollenspelers vierden Pride Month met een enorme parade
Rijden door de straten van San Andreas in Grand Theft Auto Het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *