Phil Spencer vond het geweldig om Call of Duty op de switch te zien

Phil Spencer vond het geweldig om Call of Duty op de switch te zien

Na veel discrepanties tussen Xbox en Sony over de vraag of Call of Duty beschikbaar zal zijn op andere systemen, mocht Microsofts aanstaande overname van Activision Blizzard doorgaan, heeft Xbox-chef Phil Spencer nog een stuk hardware in de mix gegooid: de Nintendo Switch.

Per Tom Warren van The VergeVandaag op WSJ Live zei Spencer dat Call of Duty niet alleen beschikbaar zal zijn op PlayStation, maar dat hij het ook naar de Nintendo-hybride wil brengen.

“Call of Duty zal specifiek op PlayStation beschikbaar zijn. Ik zou het graag op Switch zien en zou het spel graag op veel verschillende schermen zien spelen. Ons doel is om Call of Duty als Minecraft te behandelen.”

Minecraft, voor de context, is beschikbaar op een ongelooflijk aantal platforms, waaronder pc en Mac, iOS, Android, Windows Phone, Xbox, PlayStation, Nintendo multiplatform, Apple TV, Raspberry Pi en meer. Voorlopig heeft Call of Duty alleen zijn weg gevonden naar PlayStation, Xbox en pc, en de geplande overname vroeg zich af of PlayStation uiteindelijk uit de mix zou worden geëlimineerd.

Als laatste hoorden we dat Sony’s Jim Ryan beweerde dat Microsoft “slechts aanbood om Call of Duty op PlayStation drie jaar te houden na het verstrijken van de huidige overeenkomst tussen Activision en Sony”, en beschreef het voorstel als “ongepast op veel niveaus”.

Aan het einde van Spencer herhaalde hij dat hoewel Call of Duty naar Game Pass zou komen, hij nog steeds van plan was om het op dezelfde dag naar PlayStation te brengen – maar hij stopte met specificeren hoe lang dat zou duren, of dat Xbox-bezitters misschien niet krijg andere speciale voordelen voor het spel, andere platforms.

READ  Rayman 4 Early Build is uitgelekt voor pc, met een eerste blik op Rabbids

De belangrijkste tekst in de eerdere uitspraken van Spencer was echter dat het doel van Xbox was om games voor zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk platforms beschikbaar te maken. Hij noemde dit nogmaals in de tweede helft van zijn citaat in WSJ Live, waarbij hij het doel van de Activision Blizzard-deal voor Xbox benadrukte:

“Deze kans [the acquisition] Het is echt mobiel voor ons. “Als je denkt aan ongeveer drie miljard mensen die videogames spelen, zijn er slechts ongeveer 200 miljoen huishoudens op de console.”

De mobiele tak van Activision Blizzard, King, werd eerder genoemd als de belangrijkste reden voor de overname, waaronder grote mobiele franchises zoals Candy Crush. Het is een groot probleem voor een bedrijf als Xbox, dat momenteel niet enorm aanwezig is in de mobiele ruimte.

De overnamestrijd is de laatste tijd bijzonder bizar geweest, aangezien veel regeringen begonnen zijn met het onderzoeken van massale overnames voor mogelijke schendingen van de antitrustwetten. Xbox heeft onlangs een website gelanceerd om het publiek te vertellen wat volgens hen de voordelen van kopen zijn. Ondertussen heeft Sony kritiek geuit op de deal en zegt dat deze “aanzienlijke negatieve implicaties heeft voor gamers” en dringt er bij regeringen op aan deze in overweging te nemen.

Wat betreft Call of Duty op de Switch? Nintendo is tot nu toe grotendeels achter en voorwaarts gebleven, hoewel er in 2019 geruchten waren over Xbox Live op de Switch, en in 2021 lieten meer geruchten doorschemeren dat Xbox Game Pass op dezelfde manier zou verschijnen. Hoewel dit nooit is uitgekomen, kregen we Cuphead, Ori en Blind Forest, die voorheen exclusief voor Xbox waren. Misschien stopten de gesprekken toch niet.

READ  Verbeter je tovenaar en huisdieren - World of Warcraft - Blizzard News

Rebecca Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je vindt het op Twitter Tweet insluiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *