Wil je SkyShowtime offline bekijken? Zo download je films en series

Wil je SkyShowtime offline bekijken?  Zo download je films en series

Met de nieuwe SkyShowtime kun je ook films en series downloaden voor offline gebruik. In deze tip lees je hoe het werkt en waarom het handig is.

Lees verder na de aankondiging.

SkyShowtime downloaden voor offline gebruik

Net toen je dacht dat Nederland al genoeg streamingdiensten had, kwam daar deze week SkyShowtime bij. De dienst concurreert met Netflix, Disney Plus, HBO Max en Amazon Prime Video en kost € 3,49 per maand – mits je op tijd een abonnement afsluit.

Je kijkt waarschijnlijk liever naar de films en series van SkyShowtime op je tv, maar het is ook leuk om onderweg iets te hebben om naar te kijken. Dan kan het handig zijn om films en series te downloaden, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om ze te streamen. Zo bespaar je veel megabytes en kun je SkyShowtime ook in het vliegtuig gebruiken.

  1. Open de SkyShowtime-app op je Android-telefoon of -tablet;
  2. Zoek de films of series die je wilt downloaden, zodat je ze later zonder internetverbinding kunt bekijken;
  3. Onder elke afzonderlijke film en afleveringen ziet u een downloadknop (pijl omlaag met een streepje);
  4. Klik om de download te starten en wacht tot het bestand is opgeslagen. U kunt de voortgang controleren met uw meldingen.

Het is dus heel eenvoudig om films en series te downloaden op SkyShowtime. Alle opgeslagen adressen zijn ook op één plek in de app terug te vinden; Klik onderaan op de downloadknop. Als je vervolgens op Afspelen klikt, kun je tijdens het kijken je telefoon bijvoorbeeld aanzetten in vliegtuigmodus.

READ  RTV Purmerend.nl - De applicatie geeft een overzicht van de beschikbaarheid van voedsel bij een boer in de buurt

Het is belangrijk om te weten dat je maximaal 30 titels kunt downloaden, uitgesplitst naar de apparaten waarop je SkyShowtime gebruikt. Downloads worden 30 dagen voor je bewaard en zodra je op afspelen klikt, heb je 48 uur om films of afleveringen van de serie te bekijken. Daarna verdwijnt de betreffende titel uit uw lijst met downloads.

Meer over SkyShowtime

Jammer dat je geen andere opties hebt bij het downloaden van content. Je kunt bijvoorbeeld niet kiezen in welke kwaliteit ze worden opgeslagen, dus je weet niet hoeveel opslagruimte ze in beslag nemen. SkyShowtime lijkt echter te kiezen voor hoge kwaliteit: een aflevering van Yellowstone (47 minuten lang) weegt zo’n 800 MB.

Zoals gezegd kost SkyShowtime 3,49 € per maandhoewel deze ‘levenslange’ korting geldt tot 6 december 2022. Daarna betaal je 6,99 € voor omroepdienst. SkyShowtime richt zich op exclusieve films en series, maar het aanbod is nog wat beperkt. Controleer bestanden Tips voor het kijken naar SkyShowtime Voor acht titels die sowieso de moeite van het bekijken waard zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *