Pi Day Surged Blaze Pizza downloadt 660 procent

Pi Day Surged Blaze Pizza downloadt 660 procent

De top 10 apps voor snelle restaurants in de VS zijn in maart 10,8 miljoen keer gedownload, 2,85 procent meer dan de vorige maand. Op jaarbasis steeg het aantal downloads van de 36 beste afhaalrestaurant-apps in maart met 13 procent. Een download vertegenwoordigt een nieuwe gebruiker en de eerste conversie in de klantreis van de mobiele app.

Er is in deze periode op maandbasis veel meer chartbeweging geweest dan we gewend zijn. Wendy’s is terug op het bord en is vijf plaatsen gestegen van de 15e vorige maand naar de 10e in maart. KFC is de volgende grote winnaar en klimt vier pinnen om weer omhoog te komen op het bord en helemaal naar nummer 8. Chipotle, nu voor de derde maand op rij op het bord na een lange onderbreking, sprong drie plaatsen naar Nr. 7. Taco Bell en Dunkin’ verbeterden beide met twee. Burger King en Pizza Hut vielen elk drie keer van het bord, terwijl Chick-fil-A naar de zesde plaats zakte.

De snelservice-app met de hoogste downloadsnelheid van februari tot maart was Blaze Pizza, dankzij de 10e jaarlijkse Pi Day-deal. Het aantal downloads van de pizza-app groeide met 660% dankzij een promotie waarmee klanten een pizza konden krijgen voor slechts $ 3,14. De aanbieding was alleen beschikbaar voor beloningsleden die deze via hun mobiele app hadden ontgrendeld. De promotie van vorig jaar leverde slechts tweeduizend meer downloads op dan dit jaar.

Maart was een zeldzame maand omdat twee andere apps een maandelijkse groei van meer dan 100 procent hadden. De meeste maanden hebben niet eens een enkele app met 100 procent groei. Dairy Queen kwam binnen met 193%, terwijl Tim Hortons binnenkwam met 107%. Dairy Queen heeft zijn nieuwe gebruikers de promotie van het populaire ijsartikel van Blizzard te danken. Blizzard werd gelanceerd in 1985 en van 10 tot 23 april kunnen gebruikers van de app de bevroren traktatie krijgen voor slechts 85 cent.

READ  Hoe de nieuwe GTA Online San Andreas Mercenaries-update te downloaden op PlayStation, pc en Xbox

Het aantal downloads piekte eind maart, wat een teken kan zijn van miscommunicatie of valse advertenties, omdat de aanbieding pas op 10 april geldig is. Bij het lezen van recensies van de app waren er enkele mensen die al op zoek waren naar de actie maar deze niet konden vinden. Dairy Queen zou nog een persronde moeten doen (als ze het kunnen halen) dichter bij de daadwerkelijke promotie, anders verlaagt het de toch al lage kansen om te voorkomen dat nieuwe gebruikers transacties promoten. Dit soort promoties hebben de neiging Lagere gebruikersretentie.

De nieuwe app-gebruikers van Tim Hortons kwamen van de jaarlijkse Roll Up to Win-promotie, waardoor het in maart vorig jaar de best groeiende app werd. Zelfs met een groei van 107 procent tot en met februari is het nog steeds een erg kleine app in de VS, aangezien Dunkin’ en Starbucks daar het overgrote deel van de koffiemarkt in handen hebben. Bovenop de reguliere prijzen van de promotie is er een dagelijkse jackpot van $ 10.000. Deelnemers moeten een actief account hebben op de mobiele app en een extra menu kunnen krijgen bij het plaatsen van een bestelling via de mobiele telefoon.

Het eerste kwartaal van het jaar is bijna altijd het langzaamst in termen van downloads van fastfoodrestaurant-apps, waarbij het aantal elk kwartaal opeenvolgend toeneemt. Ik ben klaar om te zien hoe loyaliteitsprogramma’s groeien en uitbreiden en om te ontdekken welk merk een of andere vorm van geavanceerde AI integreert in een mobile-first app-ervaring.

Adam Zwartr is Vice President of Insights bij atopie, de leider in real-time competitieve informatie. Merken gebruiken het platform om inzichten te genereren in mobiele apps en verbonden apparaten. Ze vertrouwen op Apptopia om het gedrag en de intentie van consumenten op app-gebaseerde apparaten beter te begrijpen om een ​​concurrentievoordeel te behalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *