Pieten gluren in Markelo – Maarkelsnieuws.nl

In en rondom OBS Stokkum zijn op initiatief van BSO al verschillende kuikens verstopt bij Lotje. Lotje Opdam sluit daarmee aan bij het landelijke initiatief en roept heel Markelo op om mee te doen. Het is de bedoeling dat de peeping piet zoals hierboven genoemd wordt bedrukt en gekleurd. Dan moet de gluurder een plek achter het raam krijgen die van buitenaf duidelijk zichtbaar is. Dan is het natuurlijk aan de kinderen om de kuikentjes op te zoeken. “Hoe leuk is het als er overal in Markelo kuikentjes opduiken waar iedereen met zijn of haar kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes of babysitters naar op zoek kan gaan”, zegt Lotje.

Deelnemen kan door de afbeelding te downloaden (kan ook via deze link), print de afbeelding, kleur hem in en hang hem voor het raam.

Om een ​​tocht te plannen is het voor de begeleiders handig om te weten waar een piepend pietje voor de ramen staat. Dan kan het worden doorgegeven via onderstaande Google Maps kaart. Op de kaart kunt u uw adres invoeren en op toevoegen klikken. Het enige dat u hoeft te doen, is een kiekeboe-pictogram aan uw locatie toevoegen.

Als gids kun je op de kaart zien welke route je kunt lopen zodat je zoveel mogelijk kuikens tegenkomt. De kinderen kunnen tijdens de wandeling een speurtocht doen (download het hier) en er is ook een speciaal Peeping Tom’s diploma beschikbaar (download het hier). In coronatijd zijn deze peek-a-peers een leuke bezigheid voor de kinderen. “Laat de kinderen verkleden als pietje of sinterklaas en ze zullen peperkoekkoekjes meenemen om het feest compleet te maken”, vertelt Lotje.

READ  Kruidenmengsels: kruiden bepalen succes - nieuwe oogst

More from Madison Garrett

5 tips voor apps voor het herinneren van medicijnen | PlusOnline

De beste herinneringsapps voor medicijnen In de App Store en in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *