Sony overweegt meer PlayStation-games uit te brengen voor pc – Gaming – Nieuws

Sony brengt mogelijk meer PlayStation-games voor pc uit. Dit wil de fabrikant doen om de winstgevendheid van de Sony Interactive Entertainment-business te vergroten. Sony zegt ook dat het meer exclusieve PlayStation-games zal uitbrengen.

In zijn Ondernemingsverslag 2020 Sony schrijft dat SIE onderzoek doet naar de release van meer PlayStation-games voor pc. Sony geeft nog geen concrete details over welke games mogelijk naar de pc komen. Dit jaar kwam Horizon Zero Dawn uit voor Windows. Sony’s eigen studio Guerrilla Games heeft die game gemaakt en het is de eerste keer dat zo’n PlayStation exclusive ook voor de pc wordt uitgebracht. De game is in 2017 uitgebracht voor Sony-consoles.

Volgens het bedrijfsrapport is het doel van het uitbrengen van PlayStation-games op pc het vergroten van de winstgevendheid van Sony Interactive Entertainment. Dat is de business unit waar de gamestudio’s van Sony onder vallen.

Het rapport stelt ook dat Sony de verbetering en release van zijn eigen PlayStation-games zal versnellen. Hiermee wil de fabrikant het PlayStation-merk nog steviger op de kaart zetten en gamers overhalen om een ​​console te kopen. Sony zegt meer nadruk te zullen leggen op ‘betrokkenheid’ van gebruikers door games in verschillende genres en formaten aan te bieden. SIE noemt als voorbeeld interactieve ervaringen zoals virtual reality.

De PlayStation-games die Sony eigen studio’s laat maken zijn vaak erg succesvol. Dit blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers. In het afgelopen kwartaal heeft Sony 18,5 miljoen games verkocht die door eigen studio’s zijn gemaakt. Vooral The Last of Us: Part II en Ghost of Tsushima werden veel verkocht.

READ  Atari VCS Hands-On: hybride pc-console met identiteitscrunch

Tot nu toe is alleen Horizon Zero Dawn uitgebracht voor de pc. Via het PlayStation Now-abonnement kunnen meer PlayStation-games op Windows en macOS worden gespeeld via streaming. Op deze manier kunnen pc-gamers titels als The Last of Us, Uncharted en Bloodborne spelen. Die games zijn echter niet geoptimaliseerd voor de pc.

Written By
More from Aubrey Mason

Apex Legends ‘Anniversary Collection Event is met een week verlengd

Respawn heeft de jubileumbijeenkomst van Apex Legends met nog een week verlengd....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *