Pikmin Bloom 2 miljoen keer gedownload in twee weken • Eurogamer.net

Pikmin Bloom, het nieuwe wandelspel van Pokémon Go-maker Niantic en Nintendo, werd in twee weken tijd twee miljoen keer gedownload.

Dat blijkt uit gegevens van Sensor Tower, een app-analysebedrijf dat winkelgegevens, uitgaven en downloads bijhoudt.

864 duizend downloads – bijna de helft van alle installaties – werden gedownload van gebruikers in Japan, de achtertuin van Pikmin. De Verenigde Staten hebben het op een na grootste spelersbestand in het spel, terwijl het Verenigd Koninkrijk op de derde plaats staat.

Hoe verhoudt dit zich tot andere Niantic-games? Welnu, wat betreft het zien van de franchise, is het redelijk om te zeggen dat Pikmin een veel minder bekende IP is dan Pokémon of Harry Potter.

Pokémon Go steeg tot 75 miljoen downloads in de eerste twee weken (net als Pikmin Bloom, de release was onregelmatig), terwijl Harry Potter: Wizards Unite een bescheidener 12,4 miljoen downloads had.

In termen van uitgaven heeft Pikmin Bloom tot nu toe een hoogtepunt van bijna $ 473.000 bereikt in twee weken – voornamelijk uit Japan. Wizards Unite verdiende in dezelfde periode $ 8 miljoen, terwijl Pokémon Go een belachelijke $ 116 miljoen verdiende.

Er zijn absoluut veel andere mensen bij mij in de buurt en ik werd absoluut gebombardeerd met e-mails als Niantic-speler waardoor ik me realiseerde dat de app was gelanceerd.

Ik stel me voor dat Pikmin Bloom meer bescheiden verwachtingen heeft wat betreft succes – en het zal interessant zijn om te zien hoe het zich vervolgens uitpakt voor het spel als er nieuwe functies worden toegevoegd.

Voordat Pikmin Bloom werd uitgebracht, sprak ze met Niantic over haar toekomstplannen voor de game — en of je het risico zou lopen Pikmin te vermoorden.

READ  PS Plus-abonnees kunnen Call of Duty: Black Ops 4 nu gratis downloaden
Written By
More from Eda Greene
Xbox One-spelers kunnen nu tijdelijk gratis nieuwe games downloaden
Xbox One-gebruikers, of in ieder geval sommigen van hen, kunnen twee nieuwe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *