Pitt organiseert woensdag Sint Franciscus in seizoensopener

Pitt (0-0, 0-0 ACC) tegen Sint Franciscus (0-0, 0-0 NEC)
Woensdag 25 november 2020 • 19:00 uur
RSN (AT&T Sportsnet) • 93,7 De ventilator
Pittsburgh, Pa. • Petersen Events Center

De openingstip
• Pitt opent het seizoen tegen Sint Franciscus woensdag 25 november in het Petersen Events Center (19.00 uur – AT&T Sportsnet).
• Met het begin van dit seizoen teruggedrongen tot 25 november, speelt Pitt zijn laatste seizoensopener sinds een 84-73 overwinning op Duquesne (29-11-1995) om het seizoen 1995-96 te openen.
• De Panthers zijn 3-0 in seizoensopeners tegen Sint Franciscus nadat hij de Red Flash had overtroffen in de openingswedstrijd van de seizoenen 1980-81, 1984-85 en 1992-93.
• De Panthers zijn 79-34 all-time in seizoensopeners. Pitt is 15-0 in seizoensopeners in het Petersen Events Center en heeft 22 van de afgelopen 23 seizoensopeningswedstrijden gewonnen.
• Hoofd coach Jeff Capel is 9-2 in zijn carrière als hoofdcoach in seizoensopeners die elk van de afgelopen zeven openers winnen.
• Pitt heeft 17 van de 18 thuisopeners gewonnen in het Petersen Events Center en is 92-21 all-time in thuisopeners.
• Pitt keert drie starters van een jaar geleden terug, inclusief dubbelcijferige scorers Justin Champagnie (12,7 ppg.) En Xavier Johnson (11,7 ppg.). Au’this Toney (9,5 ppg.) Keert ook terug na het starten van 25 van de 31 gespeelde wedstrijden vorig seizoen.
• Pitt is 43-1 aller tijden tegen teams die momenteel in de Northeast Conference zijn. De Panthers hebben de afgelopen vier wedstrijden tegen NEC-tegenstanders gewonnen na een verlies van 59-54 tegen Wagner op 20 december 2011.

In cijfers

• De Panthers zijn 15-0 met een winstmarge van +21,3 in seizoensopeners in het Petersen Events Center. Pitt heeft beide seizoensopeners bij de Pete gewonnen onder hoofdcoach Jeff Capel.
• Pitt werd door de media van de competitie als 13e gekozen tijdens de Atlantic Coast Conference. De Panthers geven 10 letterwinnaars en drie starters terug van een team dat een jaar geleden 16-17 finishte.
De Panthers verwelkomen zeven nieuwkomers in de selectie, waaronder een eerstejaars klasse voor vijf spelers – Max Amadasun, Noah Collier, John Hugley, William Jeffress en Femi Odukale – dat gerangschikt op nr. 22 (nr. 5 in de ACC) in het land door rivalen.
Justin Champagnie nam een ​​jaar geleden een van de beste eerstejaarsseizoenen in de programmageschiedenis op en eindigde in de top vijf van de eerstejaarsrecordboeken in punten, punten per wedstrijd, dubbelcijferige scorespellen, 20+ puntspelen, 30+ puntspelen, velddoelen, velddoelpogingen, driepuntsveldpogingen, rebounds, rebound-wedstrijden met dubbele cijfers, gespeelde minuten en minuten per wedstrijd.
Xavier Johnson is 103 punten verlegen om de 47ste speler in de programmageschiedenis te worden die het plateau van 1000 punten heeft bereikt. Johnson heeft een gemiddelde van 13,6 punten met 51 dubbelcijferige inspanningen in 66 carrièrespellen.
Au’this Toney gaat het seizoen in met carrièregemiddelden van 8,5 punten en 5,2 rebounds per wedstrijd met 23 dubbelcijferige scoringsinspanningen. Vorig seizoen scoorde hij gemiddeld 9,5 punten, terwijl hij 46,1 procent (107-van-232) van het veld schoot.
• Redshirt tweedejaars Ithiel Horton is klaar voor zijn eerste wedstrijd in een Panther-uniform na vorig seizoen uit te zitten vanwege de transferregels van de NCAA. Hij scoorde gemiddeld 13,2 punten, 3,1 rebounds en 1,6 rebounds per wedstrijd, terwijl hij tijdens het seizoen 2018/19 als eerstejaarsstudent bij Delaware 40,9 procent (79-van-193) uit driepuntsrange schoot.
Justin Champagnie zal proberen voort te bouwen op een uitstekend eerstejaarsseizoen waarin hij de Panthers leidde in het noteren (12,7 ppg.), rebounds (7,0 rpg.) en vierde in dubbelcijferige scoringsspelen (23). Hij scoorde 14 keer in dubbele cijfers in ACC-spel, inclusief drie wedstrijden met 20 of meer gescoorde punten. Champagnie plaatste ook een paar spellen van meer dan 30 punten, waaronder een inspanning van 31 punten in de openingsronde van het ACC-toernooi.
Xavier Johnson is een van de twee terugkerende spelers, samen met Kihei Clark uit Virginia, in de ACC met een gemiddelde van minimaal 10,0 punten, 3,5 rebounds en 4,5 assists per wedstrijd vorig seizoen. Johnson behaalde 11,7 punten, 3,7 rebounds en 4,9 assists per wedstrijd als tweedejaarsstudent.
• Doorverbinden Nike Sibande gemiddeld 15,1 punten en 5,1 rebounds, terwijl het 186 driepuntsvelddoelpunten maakte in 97 carrièredames in Miami [Ohio]. Zijn verklaring van afstand voor onmiddellijke geschiktheid is nog in behandeling nu de Panthers de seizoensopener van woensdag betreden.
Terrell Brown komt het seizoen binnen op de vierde plaats bij Pitt met 156 carrièreblokken en is 14 verlegen voor gelijkmaker Sam Clancy voor de derde plaats overall in de Panther-recordboeken. Hij scoort gemiddeld 5,0 punten en 3,8 rebounds in 97 carrièredames (45 starts).
• Tijdens de laatste acht wedstrijden van vorig seizoen, Abdoul Karim Coulibaly schoot 50,0 procent (16-van-32) van het veld, terwijl hij gemiddeld 4,9 punten en 2,9 rebounds in 11,3 minuten actie behaalde. Hij is klaar voor een grotere rol als tweedejaarsstudent na een sterk laagseizoen en voorseizoen.
John Hugley, een consensus top 100 prospect en de 80ste geplaatste speler in de klasse van 2020 door Rivals, is Pitt’s hoogst gerangschikte rekruut sinds 2012 (Steven Adams [5] en James Robinson [59]).
William Jeffress zal naar verwachting zijn college-debuut maken op 17 jaar, 5 maanden en 22 dagen oud, waarmee hij de jongste ACC-speler wordt die zijn college-debuut maakt sinds Brad Daughtery uit North Carolina in 1982.

READ  Surprise PlayStation 5 Update is een PS5-download voor een gratis PS4-game | Spellen | amusement

Petersen Events Center Protocollen en capaciteit

• Vanwege bijgewerkte staats- en lokale COVID-beperkingen die maandag 23 november zijn aangekondigd, zal de Universiteit van Pittsburgh slechts een beperkte capaciteit van 500 deelnemers mogen ontvangen voor basketbal-thuiswedstrijden in het Petersen Events Center. De totale capaciteit omvat spelers, coaches, werkpersoneel, spelers / coachfamilies en speciale gasten van de universiteit.
• Op dit moment biedt Pitt geen algemene zitplaatsen voor tickets voor één wedstrijd. Aanwezigheidsbeperkingen en kaartverkoop zijn onderhevig aan verandering als gevolg van onze huidige veranderende omgeving.
• Alle fans die in het Petersen Events Center zijn toegelaten, zijn verplicht om maskers te dragen en zich te houden aan protocollen voor sociale afstand. Een volledige lijst met regels en procedures voor speldagen, parkeerplaatsen en aanbevolen ingangen voor degenen die Pitt-thuiswedstrijden bijwonen, zal voorafgaand aan de seizoensopening op www.PittsburghPanthers.com worden geplaatst.
• Pitt zal overschakelen op mobiele kaartverkoop bij alle open ingangen van het Petersen Events Center om contactloze toegang te bieden voor de meest hygiënische en efficiënte manier om de faciliteit binnen te komen.
• Pitt-fans kunnen tickets downloaden en opslaan op hun Apple- of Android-smartphone, die nooit de handen van de eigenaar zullen verlaten en extra aanraking van het arena-personeel vermijdt.

Written By
More from Eda Greene
Download Instagram Reels: Hoe Instagram Reels-video’s te downloaden met online downloader-tools en -toepassingen
Instagram Reels is sinds het begin enorm in populariteit gestegen. Het platform...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *