Pixel-screenshots zijn nu in wezen instant-9to5Google

Google heeft de screenshot-ervaring op Android de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd, en nu levert het bedrijf weer een tweak. Met de nieuwste Feature Drop heeft Google stilletjes Pixel-telefoons gemaakt om meteen een screenshot te maken.

Na het installeren de beveiligingspatch van december en Functiedaling op Pixel-smartphones merkt u de eerste keer dat u een screenshot maakt, dat het proces bijna volledig onmiddellijk is. Met name heeft Google altijd de originele Android-screenshot-methode op Pixels gevolgd door lang op zowel de aan / uit-knop als de volume-omlaagknop te drukken. Dezelfde knoppencombinatie wordt nog steeds gebruikt, maar nu is het vrij letterlijk instant.

Een snelle tik op de twee knoppen maakt nu een screenshot in wat aanvoelt als milliseconden. Hoewel het zeker zal resulteren in enkele onbedoelde opnamen, is het een veel soepeler proces dat ook kan resulteren in minder gemiste momenten bij het vastleggen van een specifiek moment.

Dat zou prima zijn aangezien Android een melding laat zien met een handige verwijderknop wanneer meldingen worden gemaakt, maar Google heeft besloten om die melding te verwijderen bij Android 11’s nieuwe pop-up UI.

Dit is met name dezelfde “snelheid” die Samsung en Apple hebben aangenomen op de meest recente Galaxy-telefoons en iPhones ook. Je zou dit kunnen zien als Google die de concurrentie kopieert, maar eerlijk gezegd is het gewoon een solide aanpassing van de kwaliteit van leven.

Meer over Google Pixel:

FTC: we gebruiken automatische affiliate-links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Spotify introduceert de mogelijkheid om muziek rechtstreeks vanaf je Apple Watch te streamen

Spotify introduceert de mogelijkheid om muziek rechtstreeks vanaf je Apple Watch te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *