PlayStation 4-games kunnen ineens veel sneller laden

PlayStation 4-games laden veel sneller dankzij vrijgegeven patches. De verschillen zijn enorm.

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Sommige games op de PlayStation 4 kunnen dankzij een patch sneller laden. Opstarten, een save game laden, een tussenfilmpje overslaan of een nieuwe game starten gaat sneller.

In de onderstaande video zie je een vergelijking met The Last of Us Part 2. Een game die zo’n patch heeft gekregen. Games als God of War en God of War 3: Remastered hebben onlangs ook zo’n patch doorstaan. Het lijkt mogelijk dat er een verband is met de komst van de PlayStation 5 over een paar weken. De meeste PS4-games kunnen worden afgespeeld op de nieuwe console van Sony.

Sony heeft zelf geen uitleg gegeven over deze patches. Dus waarom de PlayStation 4-games nu zoveel sneller laden, is onduidelijk. Het scheelt meer dan 10 seconden in vergelijking met de vorige situatie. Opvallend is dat zeven jaar na de release de PS4 ineens zo’n kleine maar veranderlijke update ondergaat.

In tegenstelling tot de PlayStation 5 heeft de PlayStation 4 een ouderwetse HDD-schijf. Met name games als Grand Theft Auto V lijken soms voor altijd te moeten laden. Met de PS5 zou dat allemaal tot het verleden moeten behoren. (door VGC)

READ  'Ik ben blij als mijn nummer 50.000 organische views heeft, ik vind het onzin als mensen klappen voor nep miljoen views': Kavita Seth (Exclusief)
Written By
More from Aubrey Mason

Mets geven een vertrouwd gevoel aan het openingssucces in abnormale tijden: Sherman

Jacob deGrom gooide briljant maar won niet. Maar aangezien het Openingsdag was...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *