PlayStation koopt Evo Fighting Game Championship Series, kondigt evenementdata voor 2021 aan, Nintendo-opmerkingen

Nintendo heeft een verklaring afgelegd over de overname van de Evolution Championship Series door Sony. “Nintendo heeft genoten van de interactie met fans in eerdere Evo-toernooien en wenst de organisatoren van de show het beste in hun nieuwe project. We zullen doorgaan met het evalueren van Evo en andere kansen terwijl we plannen maken voor toekomstige Super Smash Bros-toernooiactiviteit, zowel online als offline.” een Nintendo-woordvoerder.

Het originele verhaal volgt.

Sony heeft aangekondigd dat het de Evolution Championship Series heeft verworven, bekend als Evo, het grootste vechtgame-toernooi ter wereld.

Sony Interactive Entertainment en RTS, het esports-project van Endeavor, hebben de ‘oorsprong en kenmerken’ van de Evo-serie verworven. Aankoop betekent dat toekomstige Evo-evenementen Sony PlayStation-evenementen zijn in samenwerking met RTS.

Evo-oprichters Tony en Tom Cannon blijven bij Evo als hoofdadviseurs en Sony heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de data voor 2021 voor Evo Online bekend te maken.Het Evo-evenement van dit jaar wordt digitaal gehouden van 6-8 augustus en vervolgens 13-15 augustus. Evenementen omvatten Tekken 7, Street Fighter 5: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate en Guilty Gear – Strive -. Details van de kwalificatietoernooien zullen de komende weken online worden gedeeld.

Wat betreft andere spellen. Evo-ontwikkelaar Mark Giulio zegt: “Evo staat nog steeds open voor alle platforms”, en dat PlayStation en RTS Team Julio in staat stellen om met hun community samen te werken om vechtspellen als geheel te ondersteunen. Hoewel dit geen concreet antwoord geeft of de games afkomstig zijn van first-party ontwikkelaars zoals Super Smash Bros. Nintendo zal verschijnen in toekomstige evenementen.

READ  Final Fantasy 7 Remake Intergrade: Yuffie's Moogle Hood is een reactie op Dirge of Cerberus

“Vandaag kondigen we met trots het volgende hoofdstuk aan in het verhaal van PlayStation en Evo, het grootste en langstlopende vechtgame-toernooi ter wereld”, zegt Sony op Blogpost Beschrijf het acquisitieproces.

“Voor PlayStation markeert de aankondiging van vandaag een spannende stap in onze reis om de groei van de vecht- en esports-gaminggemeenschap te voeden en competitieve spelers op grote schaal te ondersteunen op onze consoles”, zegt PlayStation. “Vechtgames zijn zo populair op PlayStation-consoles dat spelers alleen al in 2020 meer dan 1,1 miljard uur aan gameplay hebben geregistreerd.”

Sony zegt dat het barrières zal doorbreken voor spelers om te kunnen concurreren op alle niveaus van de sport en bevestigt opnieuw zijn toewijding aan het creëren van een “veilige en inclusieve omgeving voor spelers”. PlayStation is gekoppeld aan Evo-bericht Over het bevorderen van een veilige gemeenschap.Het Evo Online-evenement van 2020 is geannuleerd na beschuldigingen van misbruik tegen Evo-organisator Joey Cueller. NetherRealm en Capcom trokken zich terug uit het 2020-evenement uit solidariteit met de leden van de vechtgame-gemeenschap die zich tegen het misbruik hebben uitgesproken. Dit maakt op zijn beurt deel uit van een groter schandaal dat de hele gemeenschap dreigde te omringen.

De officiële betrokkenheid van Sony kan duiden op sterkere regelgevende ondersteuning om een ​​veiligere omgeving voor spelers en bezoekers te creëren.

READ  RNC zal een 'geavanceerd' coronavirusplan hebben: Mike Pence

Matt TM Kim is IGN News Editor.

Written By
More from Aubrey Mason

Xbox-game Halo Infinite verschijnt najaar 2021 | NU

De nieuwe game in de populaire Halo-serie wordt in de herfst van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *