PlayStation neemt Firewalk Studios over en ontwikkelt AAA Multiplayer

PlayStation neemt Firewalk Studios over en ontwikkelt AAA Multiplayer

Firewalk Studios is overgenomen door PlayStation.

Dat maakte het bedrijf bekend op Nieuw PlayStation-blog, waarin staat dat het sinds 2021 een publicatiepartnerschap heeft met Firewalk Studios en Waarschijnlijk Monsters en dat het die relatie nu graag uitbreidt door de studio onder de PlayStation-paraplu te brengen. De studio heeft gewerkt aan de “eerste originele AAA-multiplayergame” voor de PlayStation en het ziet ernaar uit dat de ontwikkeling doorgaat.

“Sinds we in 2021 onze uitgeverssamenwerking met WaarschijnlijkMonsters en Firewalk hebben aangekondigd, blijven we de ambities van het team bewonderen om een ​​moderne multiplayer-game te bouwen die spelers op nieuwe en innovatieve manieren met elkaar verbindt”, schreef PlayStation-president Hermen Hulst in de blog. “De studio deelt onze passie voor het creëren van inspirerende werelden op basis van uitzonderlijke gameplay, en we willen blijven investeren in hun missie. We zijn verheugd om hun technische en creatieve expertise naar PlayStation Studios te brengen om onze live-serviceactiviteiten te laten groeien en iets echts te brengen.” speciaal voor gamers.”

De bedrijven hebben de overnameprijs niet bekendgemaakt.

Dit is wat Tony Hsu, president van Firewalk Studios, en gamedirecteur Ryan Ellis te zeggen hadden over de overname:

Zo nu en dan beleef je een avontuur.

Meer dan vijf jaar geleden maakten we van de gelegenheid gebruik om een ​​nieuwe studio te creëren en een nieuw IP vanaf de grond af op te bouwen. Om ons te herinneren aan onze favoriete tijden met games, hebben we Firewalk Studios gebouwd rond het idee om onvergetelijke momenten te bezorgen – die geweldige tijden die gewoon met andere mensen moesten worden gedeeld. Ons doel is om die gedeelde momenten van vreugde naar spelers over de hele wereld te brengen.

READ  De VR Mod van Resident Evil 8 is tot nu toe de beste afleiding voor fans

Het bouwen van een nieuwe studio op grote schaal was een zeer opwindende en meedogenloos ontmoedigende taak. Gelukkig werden we de hele tijd ondersteund door geweldige partners – Waarschijnlijk heeft Monsters geholpen bij het bouwen van de studio en Sony heeft ons project en onze creatieve visie vanaf het begin gesteund.

We hebben een aantal van de meest inspirerende talenten in de branche samengebracht om verbluffende nieuwe werelden en ervaringen te bieden boordevol geweldige basisgameplay. De opwinding van het bouwen van iets nieuws voor onze spelers heeft het team en onze partners volledig gestimuleerd, en we testen elke dag.

Vandaag zetten we de volgende natuurlijke stap en sluiten we ons aan bij PlayStation Studios. We werken al jaren nauw samen met Hermen en het zeer getalenteerde team van PlayStation om onze nieuwe game nog beter te maken. Lid worden van PlayStation Studios betekent officieel deel uitmaken van een familie die veel van de meest iconische games van onze tijd heeft geproduceerd, en daar zijn we trots op.

We willen iedereen bedanken die ons onderweg heeft gesteund en uitkijkt naar onze toekomst. Het is tot nu toe een geweldige rit geweest en we kunnen niet wachten op het volgende hoofdstuk in dit avontuur.

PlayStation’s overname van Firewalk Studios is de laatste in een groot aantal reeksen die zich het afgelopen jaar in de branche hebben voorgedaan. Het begon met Take-Two Interactive in 2022, het moederbedrijf achter de Grand Theft Auto-serie, en kondigde in januari aan dat het mobiele gigant Zynga had overgenomen voor bijna $ 13 miljard. Toen, een week later, kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard, het bedrijf achter Overwatch en Call of Duty, had overgenomen voor $ 68,7 miljard. Twee weken later maakte Sony bekend dat het Bungie kocht voor $ 3,6 miljard. Vervolgens werd de nieuwe studio van Jade Raymond, Haven Studios, overgenomen door Sony.

READ  De nieuwe game van Team Hyper Light Drifter, Solar Ash, komt in oktober uit

PlayStation’s overname van Firewalk Studios komt op een interessant moment voor het bedrijf, aangezien het publiekelijk druk blijft uitoefenen op en vecht tegen de voortdurende inspanningen van Microsoft om goedkeuring te krijgen van overheidsinstanties over de hele wereld voor de overname van Activision Blizzard.


Ben je enthousiast over de AAA-multiplayergame van de PlayStation First Party-studio? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *