Slangen in overstroomd politiebureau, geen stroom gedurende 3-4 dagen, zegt agent in het district Darbhanga

NDTV News

Bihar overstromingen: een ondergedompeld politiebureau in Darbhanga

Darbhanga, Bihar:

De overstromingssituatie in Bihar is verslechterd. In het district Darbhanga zijn huizen weggespoeld en laaggelegen blokken zoals Kusheshwar Asthan, Gaurabauram, Ghanshyampur en Hayaghat staan ​​onder een paar meter hoog water. Een heel politiebureau in Kusheshwar Ashthan ligt onder middelhoog water met slangen rondzwevend.

“We hebben alles op tafel gehouden om te voorkomen dat ze onder water komen. We gaan patrouilleren in landelijke gebieden met boten. De overheid heeft ons geen boten gegeven en we betalen uit eigen zak. Er is ook geen elektriciteit in de buurt voor de afgelopen drie of vier dagen, ‘vertelde assistent-subinspecteur, Mithlesh Singh, aan persbureau ANI.

hpnvvpvg

Bihar overstromingen: slang in een overstroomd politiebureau in Darbhanga

‘We hebben geen andere keus dan in deze situatie te werken. Er is elk jaar overstroming in het gebied en ons politiebureau raakt onder water …’, voegde meneer Singh eraan toe. Het politiebureau is meer dan 60 jaar oud en gebouwd op laaggelegen land.

‘We zijn van plan het politiebureau in Kusheshwar Asthan naar een hogere plaats te verplaatsen en alle overheidsgebouwen die op laaggelegen land zijn gebouwd, naar hogere plaatsen te verplaatsen’, zei de plaatselijke districtsfunctionaris.

In Darbhanga hebben honderden mensen in vijf blokken hun toevlucht gezocht op de oevers en hoger gelegen gronden. Een stel dat onderdak had gevonden in een geïmproviseerde tent naast de National Highway 527B, werd dinsdag door een pick-up gemaaid, zei de politie.

Minister-president Nitish Kumar heeft maandag de ingenieurs van de afdeling Watervoorraden opgedragen alert te blijven omdat de oevers onder druk staan ​​door de stijgende overstromingswateren. Op 24 juli brak de Gandak-rivier de dijk van Saran op twee plaatsen in Gopalganj, terwijl een andere doorbraak plaatsvond in het district East Champaran.

De eerste minister heeft aangekondigd dat Rs 6000 rechtstreeks zal worden overgemaakt naar de bankrekeningen van de door overstromingen getroffen families. Meer dan 2,5 miljoen mensen zijn getroffen door overstromingen in 11 districten van Bihar.

(Met invoer van ANI & PTI)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *