PlayStation neemt, net als Xbox, een provisioningmanager in dienst

PlayStation neemt een Director of Corporate Development aan om acquisitiemogelijkheden te identificeren en zijn portfolio van first-party studio’s te verbeteren.

De verhuizing weerspiegelt een benoeming die vorige week door Xbox werd aangekondigd van een directeur van gamestrategie en -ontwikkeling, aangezien beide uitgevers een groeiend aantal ontwikkelaars proberen uit te kopen.

Zoals ik al vermelde Chronicle-videogamesOntdek bedrijfsanalist Robert Serrano werklijst. De nieuwe directeur zal het ontwikkelingsteam van Sony leiden dat verantwoordelijk is voor “het identificeren van anorganische groeimogelijkheden door middel van acquisities, investeringen of joint ventures.”

Sony is op zoek naar iemand met ervaring in videogames die de kandidaat niet alleen zal helpen bij het vinden en ontwikkelen van de eerste kansen, maar ook zal helpen deze af te stemmen op de algemene Sony-cultuur en het bedrijfsproces om “aanzienlijke langetermijnwaarde voor het bedrijf te creëren”.

In nauwe samenwerking met het algehele managementteam zal de nieuwe regisseur blijkbaar een voortrekkersrol spelen bij PlayStation en first-party studio’s, waarbij de publicatie “een kans belooft om de snelle ontwikkeling van deze sector te beïnvloeden”.

Hoewel het met minimale opwinding is opgesteld, zal de kandidaat waar Xbox naar op zoek is “een haalbaarheidsstudie voor de aankoop van inhoud en technologie ontwikkelen en evalueren”, aldus Microsoft’s bericht over de overname van Bethesda in 2020 en de voorgenomen aankoop van Activision Blizzard die eerder dit jaar werd aangekondigd. .

PlayStation en Xbox zijn de afgelopen jaren enigszins opgesloten in de acquisitierace, omdat beide uitgevers hebben aangedrongen op uitbreiding van hun first-party studio’s.

Sony kocht Bungie in februari voor 3,6 miljard dollar en vorig jaar verwierf het ook verschillende andere studio’s, waaronder Bluepoint en Housemarque. Het is niet van plan te vertragen, zoals Sony Interactive Entertainment-president Jim Ryan eerder deze maand zei dat het al meer aankopen heeft gepland.

Aan de andere kant zou Xbox’s aankoop van Activision Blizzard voor 68,7 miljard dollar een van de grootste aankopen in de entertainmentgeschiedenis zijn na voltooiing van de deal, wat het op één lijn zou brengen met Disney’s aankoop van 21st Century Fox met een waarde van 71,3 miljard dollar en schrikachtig om AT&T te kopen om Time Warner voor $ 85,4 miljard.

Ryan Dinsdale is een freelance vertaler bij IGN ​​die zich af en toe de tweet van @thelastdinsdale herinnert. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

READ  Peloton traint omdat ik breek
Written By
More from Aubrey Mason
Remo D’souza heeft een ‘geweldige, zeer veilige shoot’ met Geeta Kapur, Terence Lewis
Remo D’SouzaSociale media Choreograaf-filmmaker Remo D’Souza glimlachte helemaal toen hij na vier...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *