PlayStation Vita EU-gebruikers kunnen hun games niet downloaden

Een bug in de PlayStation Vita-etalage zorgde ervoor dat gebruikers uit de Europese Unie hun games ten minste drie dagen niet konden kopen of downloaden.

Na het besluit van Sony om te voorkomen dat gebruikers PlayStation 3- of Vita-content kopen via andere middelen dan het gebruik van prepaid in-console store-tegoed, hebben Vita-spelers nu gemeld dat de PlayStation Vita Store niet werkt in de EU-regio. Gebruikers in het VK en Australiƫ hadden eerder deze week ook problemen met de zoek- en downloadfunctionaliteit, maar die lijken nu verholpen te zijn.

Spelers die het probleem aan Sony hebben gemeld, hebben de volgende melding ontvangen:

“We zijn niet op de hoogte van systemische problemen met de PS Vita Store, maar zullen dit verder onderzoeken.”

Deze zaak loopt sinds 9 november. Andere regio’s zoals Noord-Amerika lijken onaangetast te zijn.

Toen Sony de PlayStation Vita-functionaliteit liet vallen, verloor het onlangs zijn EU-handelsmerk aan de Vita als het ging om het afspelen van films of audio. Sony behoudt de naam alleen in verband met de videogames. Mobiele ontwikkelaars van Sony hadden in juli de laatste kans om games digitaal op het platform te publiceren.

Vita-gebruikers zijn begrijpelijkerwijs bezorgd dat Sony de ondersteuning voor hun draagbare console langzaam heeft verwijderd. Na een aantal maanden servers voor kleine grote planeet Omdat de serie niet beschikbaar is, heeft Media Molecule in september aangekondigd dat het geen online functionaliteit teruggeeft aan zijn PlayStation Vita- of PlayStation 3-services.

De digitale versies zijn nu stopgezet en de laatste fysieke games zouden tegen het einde van 2021 voor de PlayStation Vita moeten verschijnen.

READ  Orwell's Animal Farm komt in de herfst naar pc en mobiel

Ander nieuws: pc-gebruikers hebben nog steeds geen toegang tot hun aankopen van GTA: Trilogie Hoewel de Rockstar Games Launcher weer in gebruik is. De Dataminers waren de code aan het verkennen en ontdekten de verborgen muzieknummers en de “Hot Coffee” minigame, die Rockstar nu moet verwijderen.

Written By
More from Eda Greene
De serie videogamegeschiedenis van Netflix vermijdt enkele veelvoorkomende blunders in de gamedekking
Met een algemene naam als ‘High Score’, verwachtte ik dat de documentaireserie...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *