PM Modi zegt van LoC naar LAC, passend antwoord op degenen die India uitdagen

NDTV News

Dit is premier Modi’s zevende toespraak tot de natie op Onafhankelijkheidsdag.

New Delhi:

De Indiase soldaten hadden een passend antwoord gegeven aan degenen die de soevereiniteit van het land aanvechten “van LoC tot LAC”, zei premier Narendra Modi vandaag, terwijl hij de natie toesprak op zijn 74e Onafhankelijkheidsdag.

“Van LoC (Line of Control) tot LAC (Line of Actual Control), elke keer dat India werd uitgedaagd, hebben onze soldaten een passend antwoord gegeven in een taal die ze begrijpen,” zei de premier in een krachtige boodschap aan zowel Pakistan als China.

Verwijzend naar de botsing met China in juni in de Galwan-vallei in het oosten van Ladakh, waarbij 20 soldaten stierven voor het land, zei premier Modi: “Wat onze jawans kunnen, wat het land kan, heeft de wereld gezien in Ladakh. Ik groet al die dappere soldaten van het Rode Fort. ‘

Of het nu gaat om terrorisme of expansionisme, India bestrijdt beide, zei de premier.

“Vandaag de dag staat de wereld achter India en het verkrijgen van 184 stemmen uit 192 landen in de VN voor een (niet-permanente) zetel in de VN-Veiligheidsraad is het bewijs”, zei hij.

Premier Modi, gekleed in een saffraan en witte safa en een soortgelijke sjaal die hij als masker gebruikte, sprak de natie voor het zevende achtereenvolgende jaar toe vanuit het Rode Fort.

In de één uur durende toespraak van 26 minuten concentreerde hij zich op de thema’s “Aatma Nirbhar Bharat (zelfredzaam India)”, “Vocal for local” en “Make in India to Make for World”. Hij bracht ook hulde aan degenen die aan de frontlinie stonden van de strijd tegen het coronavirus en verklaarde dat India een routekaart had klaarliggen voor de productie en distributie van drie COVID-19-vaccins die zich in verschillende teststadia bevinden.

READ  Zidane wijst de tag 'Special one' af na Real's La Liga-glorie

Zonder naar China of Pakistan te verwijzen, onderstreepte de premier dat buren niet alleen de buurlanden zijn waarmee India een grens deelt.

“Tegenwoordig zijn buren niet alleen degenen met wie we onze geografische grenzen delen, maar ook degenen met wie we emoties en waarden delen. Tegenwoordig heeft India nauwe relaties in de grotere buurt. We werken samen en hebben veel wederzijds respect voor iedereen. andere, ‘zei hij.

India grenst aan China, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar en Afghanistan.

Written By
More from Max Mcgee

Ontwikkelaar annuleert testen van VR-gebaseerde Facebook-advertenties in betaalde game

(tegoed: Facebook) De poging van Facebook om advertenties in virtual reality-games te...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *