PM Narendra Modi in Ladakh om de situatie na 15 juni te bespreken. Ladakh botst met China

NDTV News

PM Modi in Leh: Volgens het kantoor van de premier was hij op een voorwaartse locatie in Nimu.

Hoogtepunten

 • De PM werd vergezeld door de stafchef en de legerleider
 • Volgens het kantoor van de premier bevond hij zich op een voorwaartse locatie in Nimu
 • Twintig soldaten kwamen vorige maand om het leven bij een gewelddadige confrontatie met China

Ladakh / New Delhi:
Premier Narendra Modi bracht vanmorgen een verrassingsbezoek aan een voorste post in Ladakh en had dagen na de grenscrisis van 15 juni met China contact met troepen, waarbij 20 soldaten werden gedood tijdens de dienst. “Het tijdperk van het expansionisme is voorbij, dit is het tijdperk van ontwikkeling. De geschiedenis weet dat de expansionistische krachten hebben verloren of gedwongen werden om terug te keren”, zei hij, terwijl hij soldaten toesprak tijdens het bezoek dat diende als een morele aanjager voor de troepen en een krachtige boodschap aan China, dat aan de grens onverbiddelijke agressie heeft vertoond met invallen in satellietbeelden. ‘De zwakken kunnen nooit vrede bereiken, de dapperen doen het,’ zei hij.

Hier zijn 10 ontwikkelingen in dit grote verhaal:

 1. Op foto’s zat premier Modi in een camouflagetent terwijl hij sprak met honderden soldaten die op een afstand van elkaar zaten. Later hield hij een toespraak tegen de achtergrond van het Zanskar-gebergte.

 2. Volgens het kantoor van de premier bevond hij zich op een voorwaartse locatie in Nimu, op een hoogte van 11.000 voet. Hij bereikte daar ’s morgens vroeg met de helikopter uit Leh, samen met de chef van de staf van de defensie-generaal Bipin Rawat en de legerleider MM Naravane.

 3. ‘Interactie met onze dappere strijdkrachten van Nimu’, plaatste de premier een foto op zijn Instagram-account. De premier koos een plaats uit waar een groot aantal soldaten veilig kon samenkomen, aldus functionarissen.

 4. Personeel van het leger, de luchtmacht en ITBP waren aanwezig voor de interactie. PM Modi bezocht ook een ziekenhuis waar verschillende gewonden tijdens de botsing herstellen.

 5. Minister van Defensie Rajnath Singh zou gisteren naar Leh reizen, maar zijn reis werd geannuleerd. “De premier die naar Ladakh gaat, soldaten ontmoet en hen aanmoedigt, heeft hun moreel zeker versterkt”, aldus Singh op Twitter.

 6. Een rammelend China reageerde op het bezoek. “India en China communiceren en onderhandelen over het verlagen van de temperaturen via militaire en diplomatieke kanalen. Geen enkele partij mag zich bezighouden met maatregelen die de situatie op dit punt kunnen escaleren”, aldus Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, door persbureau ANI geciteerd. zoals te zeggen.

 7. Na weken van sudderende spanning aan de Line of Actual Control of de de-facto grens met China, kwamen 20 soldaten, waaronder een kolonel, om het leven tijdens de gevechten van 15 juni met Chinese troepen in de vallei van de Galwan-rivier. Volgens bronnen van het leger hebben de Chinezen 45 slachtoffers geleden.

 8. India gaf een passend antwoord aan China op Ladakh, had premier Modi vorige week gezegd in zijn maandelijkse radio-adres – Mann ki Baat. “Degenen die het Indiase grondgebied in Ladakh met een kwaad oog in de gaten hebben gekregen, hebben een passend antwoord gekregen. Als India vriendschap weet te onderhouden, kan het ook iemand confronteren en een passend antwoord geven. Onze dappere soldaten hebben duidelijk gemaakt dat ze niemand zullen toestaan om de eer van Moeder India te bezoedelen ‘, zei premier Modi zondag.

 9. Het bezoek van de premier wordt ook gezien als een krachtige boodschap voor het oppositiecongres en andere critici die de regering hebben aangesproken op haar aanpak van de Chinese crisis.

 10. In bijna dagelijkse tweets eist congresleider Rahul Gandhi van de premier antwoorden op Chinese invallen bij het LAC.

READ  De geschiedenis van Doc Rivers van het opblazen van de NBA Playoffs en het verliezen van Game 7 is jammer om waar te zijn

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *