Twitter schrapt ‘meester’, ‘slaaf’ van zijn algoritmen

twitter logo

Twitter-logo

Twitter heeft de handen ineen geslagen om raciaal geladen termen als master, slave en blacklist uit de codeertaal te verwijderen na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd en de daaropvolgende protesten van Black Lives Matter.

Het project begon zelfs voordat de huidige beweging voor raciale rechtvaardigheid escaleerde na de dood van de 46-jarige George Floyd in mei in hechtenis bij de politie.

Het gebruik van termen als “master” en “slave” in de programmeertaal is tientallen jaren geleden ontstaan. Terwijl “master” wordt gebruikt om naar de primaire versie van een code te verwijzen, verwijst “slave” naar de replica’s. Evenzo wordt de term “zwarte lijst” gebruikt om te verwijzen naar items die automatisch moeten worden geweigerd.

De inspanningen om deze voorwaarden te veranderen ten gunste van meer inclusieve taal op Twitter werden geïnitieerd door Regynald Augustin en Kevin Oliver en het microblogging-platform ondersteunt nu hun inspanningen.

“Inclusieve taal speelt een cruciale rol bij het bevorderen van een omgeving waarin iedereen thuishoort. Bij Twitter weerspiegelt de taal die we in onze code hebben gebruikt niet onze waarden als bedrijf of de mensen die we dienen. We willen dat veranderen. #WordsMatter , “Zei het technische team van Twitter donderdag in een post.

‘Master / slave’ kan worden vervangen door ‘leider / volgeling’

De meerderheid van de Amerikanen heeft een ongunstig beeld van Black Lives Matter

Volgens de aanbevelingen van het team kan de term “whitelist” worden vervangen door “allowlist” en “blacklist” door “denlist”. Evenzo kan “master / slave” worden vervangen door “leader / follower”, “primary / replica” of “primary / standby”.

Twitter is echter niet de eerste die een project start om inclusiviteit in programmeertaal te brengen. Volgens een rapport in CNET begon het team achter de online publicatiesoftware van Drupal al in 2014 “primair / replica” te gebruiken in plaats van “meester / slaaf”.

READ  De Sumeru-update van Genshin Impact voegt prachtige regenwouden en woestijnbiomen toe

Het gebruik van de termen “master / slave” werd ook afgeschaft door ontwikkelaars van de programmeertaal Python in 2018. Nu worden soortgelijke inspanningen geleverd bij de divisies Github en LinkedIn van Microsoft, aldus het rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *