Pokemon Go Studio ontslaat werknemers en annuleert projecten

Pokemon Go Studio ontslaat werknemers en annuleert projecten

Een close-up van het telefoonscherm toont het Niantic-logo.

afbeelding: Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket (Getty Images)

Het mobiele gamingbedrijf achter pokemon gaan, Niantic worstelt om haar volgende grote hit te vinden. En nu beweert een nieuw rapport dat de studio verschillende projecten heeft geannuleerd en werknemers heeft ontslagen in een poging om de operaties te “vereenvoudigen”.

De in San Francisco gevestigde uitgever schrapt 85 tot 90 banen en annuleert vier games in ontwikkeling, waaronder: transformatoren Vorig jaar aangekondigde spin-off genaamd zwaar metaal, volgens Bloomberg Rapport vandaag gepubliceerdEn de Bloomberg Het meldde ook dat een e-mail van CEO John Hankee naar werknemers was gestuurd waarin stond dat het bedrijf “een tijd van economische onrust tegemoet ging” en dat Niantic na eerdere inspanningen om kosten te besparen nog steeds “onze activiteiten verder moest stroomlijnen om de bedrijf te weerstaan.” Eventuele economische stormen kunnen ons wachten.”

Andere games die naar verluidt zijn geannuleerd, zijn onder meer: dorpHet is een geplande samenwerking tussen Niantic en Theater dronken punchEn de de lucht is blauw En de sneeuwbalmaar het is onduidelijk of dit schematische adressen of interne symbolische namen zijn.

Niantic had een enorm succes in 2016 aangedreven Pokemon Go, maar nog steeds niet in staat om dit succes te herhalen. In 2019 is de studio uitgebracht Harry Potter: Wizards Unitemaar vond geen groot publiek en Het is eindelijk eerder dit jaar gesloten. Andere spellen gebaseerd op foto’s maken En de Kattan Ze slaagden er ook niet in de wereld in brand te steken.

Lees verder: Niantic de wereld zetten. Nu plannen ze voor jou

In een verklaring gestuurd naar KotakuEen Niantic-woordvoerder bevestigde het nieuws van de ontslagen en verduidelijkte dat hij van plan is te blijven steunen Pokemon Go spellen en andere projecten.

“We hebben onlangs besloten om de productie van sommige projecten stop te zetten en ons personeelsbestand met ongeveer acht procent te verminderen om ons te concentreren op onze belangrijkste prioriteiten”, zei Niantic. “We zijn dankbaar voor de bijdragen van degenen die Niantic hebben verlaten en we steunen hen tijdens deze moeilijke overgang.

Het bedrijf zei ook: Kotaku Dat de verhuizing het bedrijf in staat zou stellen zich meer te concentreren op ‘nieuwe ervaringen’ en dat het ‘zal blijven investeren in de toekomst van augmented reality’.

Hoewel het waar is dat Niantic zal blijven investeren in nieuwe games,Het bedrijf heeft toch zojuist een nieuw project aangekondigd met de NBAHet is onwaarschijnlijk dat de ontslagenen troost zullen vinden in dit feit. Ik kan me niet voorstellen naar je bedrijf te kijken Blijf miljarden dollars verdienen In één spel is het ontslaan van werknemers een goede manier om het moreel op te krikken.

READ  Nintendo lanceert “vakantieaanbiedingen” in de Switch eShop en kortingen op meer dan 3.000 games (Europa)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *