Politie uit Pennsylvania onderzoekt video van agent die op man’s nek knielt

Politie uit Pennsylvania onderzoekt video van agent die op man’s nek knielt

De politie in Allentown, Pennsylvania, onderzoekt videobeelden die lijken op een nachtelijke arrestatie van een officier van de afdeling die geknield op de nek van een man zit.

De beelden, gemaakt door een voorbijganger en gedeeld op Facebook door de groep Black Lives Matter naar Lehigh Valley, tonen drie agenten die de man buiten de Sacred Heart Campus van het St. Luke’s Hospital tegenhouden.

Een officier in de clip van 26 seconden wordt getoond met zijn elleboog om de man in bedwang te houden voordat hij zijn knie op zijn nek legt, een manoeuvre die doet denken aan degene die George Floyd in Minneapolis heeft gedood.

In een verklaring waarin het onderzoek werd aangekondigd, zei de politie van Allentown dat de man in de video werd opgemerkt door agenten die wankelend en braken buiten de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis.

De agenten, die voor een niet-verwante aangelegenheid in het ziekenhuis waren geweest, probeerden contact met de man te hebben, maar hij schreeuwde en spuugde naar hen, zei de politie.

In de verklaring van de politie stond dat de man ‘niet-conform was, waardoor officieren hem moesten inhouden’.

Het is onduidelijk hoelang de politieagent zijn knie in de nek van de man had.

De afdeling heeft onlangs haar gebruik van geweldsbeleid vrijgegeven als reactie op de door de politie betrokken moord op George Floyd, die stierf nadat een politieagent uit Minneapolis bijna 8 minuten op zijn nek knielde.

Het beleid van de politie van Allentown verbiedt neksteunen en chokeholds en zegt dat officieren alleen de hoeveelheid geweld mogen gebruiken die nodig is om de situatie onder controle te houden.

READ  Trump veracht de wetenschap - en wil dat zijn wetenschappers hetzelfde doen

Het incident leidde later op zaterdagavond tot een bijeenkomst buiten het politiebureau van Allentown, dat werd georganiseerd door de groep die de video op Facebook plaatste.

De politie zei dat de man in het ziekenhuis werd behandeld en na het incident werd vrijgelaten.

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *