Politieke crisis in Rajasthan – Ashok Gehlot’s oproep aan MLA’s terwijl piloot van Team Sachin terugkeert: vergeet en vergeef

NDTV News

De hoofdminister van Rajasthan, Ashok Gehlot, had gisteravond een ontmoeting met MLA’s van het congres die in een hotel in Jaisalmer verbleven

New Delhi / Jaipur:

Drie dagen nadat het congres een einde heeft gemaakt aan de regeringscrisis in Rajasthan, zal premier Ashok Gehlot Sachin Pilot ontmoeten, die tegen hem in opstand kwam. De bittere rivalen zullen naar verwachting oog in oog komen te staan ​​op een vergadering van de Congreswetgevende Partij die morgen gepland staat, een dag voor de speciale zitting van de vergadering in Rajasthan.

Sachin Pilot keerde gisteren terug naar Jaipur en beëindigde zijn maandlange opstand na een ontmoeting met congresleiders Rahul Gandhi en Priyanka Gandhi Vadra, die hem verzekerden dat zijn grieven zouden worden behandeld. Maar hij kwam bij een koude receptie van de heer Gehlot, die ervoor koos om naar Jaisalmer te vliegen, waar hij een honderdtal MLA’s had opgesteld om zijn kudde te bewaken voor een mogelijke truststem op vrijdag.

De heer Gehlot zei dat de MLA’s van het Congres “van nature boos” zijn over de wapenstilstand, maar dat iedereen verder moet. “Vergeet en vergeef”, verklaarde hij, terwijl hij nauwgezet elke kans op een “reünie” -foto met meneer Pilot vermeed.

“Het is normaal dat de MLA’s van streek zijn. De manier waarop deze aflevering plaatsvond en de manier waarop ze een maand bleven, was natuurlijk. Ik heb ze uitgelegd dat we soms tolerant moeten zijn als het moet de natie, de staat, het volk dienen en de democratie redden ”, zei de Chief Minister tegen verslaggevers.

READ  In een van de vreemdste cross-overs ooit bevindt Sonic the Hedgehog zich nu in Two Point Hospital

“We moeten fouten vergeven en verenigd zijn in het belang van de democratie. Meer dan 100 MLA’s stonden me bij. Dat is op zich opmerkelijk.”

De MLA’s van Team Gehlot keerden vandaag terug naar Jaipur en werden rechtstreeks naar Fairmont gereden, hetzelfde resort waar ze hadden verbleven tijdens de rebellencrisis. Ze zullen daar waarschijnlijk blijven tot de vrijdagsessie, een teken dat de heer Gehlot zijn hoede niet laat vallen.

De deelstaatregering moet nog aangeven of er een vloertest zal zijn zoals de heer Gehlot oorspronkelijk had gepland, maar het is duidelijk dat de eerste minister zijn meerderheid op de allereerste dag wil vaststellen.

De onopgeloste bitterheid tussen de top twee van het congres in Rajasthan sijpelde gisteren door in hun opmerkingen aan de media. De heer Pilot, die werd ontslagen als plaatsvervanger van de heer Gehlot en publiekelijk door hem werd gehekeld, gaf toe dat hij gekwetst was toen hij werd geroepen “Nikamma (nutteloos)”.

“Er werden enkele onparlementaire en ongepaste termen gebruikt. Om niet te zeggen dat ik niet beledigd was, ik ben een mens. Ik voelde me gekwetst en teleurgesteld, maar we hebben een grotere missie en schelden mag geen afschrikmiddel zijn”, zei hij.

De heer Gehlot zei dat als de partijleiding had besloten de rebellen-MLA’s te vergeven, hij hen “een warme knuffel zou geven”. Maar hij vermeed vragen over hoe hij een man die hij had genoemd opnieuw zou omhelzen “Nikamma“en corrupt.

Veel MLA’s van het Congres hadden openlijk een hekel aan de manier waarop de heer Pilot en 18 andere rebellen zonder herstel werden toegelaten. ‘We stonden bij de partij, dus we voelen ons gekwetst. Je kunt niet in hetzelfde tempo melk en water kopen’, bromde Prashant Bairwa, een MLA.

READ  Waarom Rennsport niet alleen een GT3-simulator was of ooit zal zijn

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *