Poolside FM: Glitzy iPhone-internetradio uit de jaren 80

Streamingdiensten waar je op elk moment kunt bepalen naar welke muziek je kunt luisteren? Pah, veel te stressvol. Altijd op zoek naar nieuwe liedjes of vertrouwend op algoritmen. De nieuwe Poolside FM-app neemt je mee naar een eenvoudiger tijdperk, qua methode, muziek en uiterlijk van de app. Ben je klaar voor een tijdreis naar de jaren tachtig?

Gemakkelijk luisteren voor uw werkdag

Poolside FM begon oorspronkelijk als een website. Het is ontworpen in de stijl van een oude versie van macOS, gecombineerd met kleuren en video’s uit de jaren tachtig. Ja, het is net zo gek als het hier klinkt. Het hart van de website is een muziekspeler die doet denken aan WinAMP, maar als het populaire Windows-programma ook voor de Mac had bestaan. Er zijn een aantal verschillende radiostations met elk een focus op een ander genre. De zorgvuldig geselecteerde nummers zijn rechtstreeks afkomstig van de SoundCloud-muziekservice. Daarom vind je er geen bekende muziek, maar veel obscure remixen. Wat alle kanalen en nummers gemeen hebben, is dat het erg goede achtergrondmuziek is. In die zin kan het worden vergeleken met het zeer populaire Lofi Hiphop Radio van YouTube, maar dan in de stijl van de jaren tachtig.

Van website tot macOS en tot iOS

Enkele maanden geleden verscheen Poolside FM al als app voor de Mac. Hierdoor heb je de muziekspeler van de website direct op je bureaublad, inclusief ondersteuning voor AirPlay. Nu is er echter ook een iOS-app. En dat is het absolute hoogtepunt van retro-design. Het begint met een ‘Scooter Pavarotti’ (ja, de operazanger op een scooter) die uitlegt hoe de app werkt. De app is verder ontworpen zoals gebruikelijk was op de Apple Newton, de eerste tablet van Apple uit de jaren negentig. Dat betekent: een monochroom scherm, een pixellettertype en een stijl die niet zou ontbreken in een Game Boy.

READ  Apple macOS 11.2.2 releases met een bugfix voor MacBooks

Bovenaan heb je vier tabbladen. In eerste instantie heb je de muziekspeler met de verschillende radiostations. De tweede bevat een leuke retro camera waarmee je foto’s kunt maken in dezelfde monochrome stijl als de app. Op het volgende tabblad kies je een kleurenthema voor de app, en op het laatste krijg je een chique ‘Credits’-pagina te zien – zoals gebruikelijk was bij de programma’s uit het verleden.

Zwembadzijde FM iOS

Favorieten van Poolside FM

Laten we teruggaan naar de belangrijkste functionaliteit van Poolside FM: muziek afspelen. Als je een nummer dat je leuk vindt op een van de radiostations tegenkomt, kun je dit als favoriet markeren. Zo stel je je eigen favoriete station samen. Het enige trieste is dat je je favorieten niet kunt downloaden. Bij Poolside FM ben je altijd aan het streamen.

Zoals gezegd is de muziekselectie over het algemeen uitstekend. Je kunt naar Miami Vice-muziek luisteren bij Poolside FM, Indie Summer biedt de heetste maar onopvallende indiepop en onze favoriete Tokyo Disco speelt de hele dag de vreemdste Japanse discomuziek. Deze recensie is geschreven tijdens het nummer ‘I love you Moore’ van RenĂ© & Angela. Kent niemand, maar heeft een super relaxte sfeer.

Dit is waarom je Poolside FM moet hebben

Als je een beetje achtergrondmuziek nodig hebt voor je werkdag, dan is Poolside FM natuurlijk een uitstekende keuze. Maar wat nog leuker is, is de hele stijl van de app. Zelden zijn we zo’n goed gemaakte tijdreis in app-vorm tegengekomen. En het is 100% gratis, dus downloaden maar.

Min

  • Geen downloaden van liedjes
More from Madison Garrett

GTA V en zeven andere games komen naar Game Pass

Grand Theft Auto V keert terug naar Game Pass. De game was...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *