Pourakarmikas (sanitaire werkers) protesteren in Bengaluru: vraag om PBM-kits na 23 COVID-positieve tests

Pourakarmikas protest in Bengaluru

@aicctukar op Twitter

Sanitatiewerkers (Pourakarmikas) organiseerden vrijdag een protest in Bengaluru en eisten basisrechten voor hun veiligheid te midden van de pandemie nadat 23 positief waren bevonden voor COVID-19 in de stad. De arbeiders eisten PBM-sets als ze hun werk zouden voortzetten.

De arbeiders protesteerden op verschillende locaties in Bengaluru nadat 23 pourakarmika’s positief waren getest op COVID-19 in gerandomiseerde tests door de BBMP.

Sanitairwerkers eisen het basisrecht op waardigheid en veiligheid in Bengaluru

In Bengaluru doen sanitairwerkers of Pourakarmikas de basis voor het verwijderen van het stadsafval. Nu de COVID-19-pandemie alleen maar meer zorgen baarde in Karnataka en een groot aantal gevallen is geregistreerd, is hun werk uitdagender geworden. Bovendien voeren de arbeiders tijdens de pandemie hun werk uit, zelfs in de buurt van in quarantaine geplaatste huizen, en bij het hanteren ervan brengt het afval zichzelf rechtstreeks in gevaar.

Pourakarmika protest

@aicctukar op Twitter

In deze slechte omstandigheden en moeilijke tijden eist de vereniging van Pourakarmikas full-body PBM-kits. Niet alleen dat ze ook eisen dat er thermische tests en gezondheidscontroles worden uitgevoerd voor hen en hun families. Hun eisen zijn gericht aan de BBMP.

pourakarmika protest

@aicctukar op Twitter

Het protest volgde op een reeks gerandomiseerde tests door de BBMP onder Pourakarmikas, waaronder 23 positief voor COVID-19. Ze stellen hun eisen in de trant van het feit dat ze in de frontlinie staan ​​als gezondheidswerkers, en als ze ziek worden, kunnen ze zich geen behandeling veroorloven.

Een Pourakarmika Narayanamma werd geciteerd door de Karnataka-eenheid van de All India Central Council of Trade Unions: “Wat gaan we doen als we COVID naar onze kinderen brengen? We halen dagelijks gebruikte maskers en handschoenen op met onze handen. Wie betaalt de medische rekeningen? ? We eisen medische verzekering, zodat onze families niet lijden door de mislukkingen van de BBMP. ”

READ  Priyanka Gandhi Vadra ontkent dat ze meer tijd zoekt om de bungalow in Delhi te verlaten, zegt nepnieuws

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *