Premier Narendra Modi zal binnenkort de situatie van Covid bespreken met de belangrijkste ministers van 10 staten

Premier Narendra Modi zal binnenkort de situatie van Covid bespreken met de belangrijkste ministers van 10 staten

De premier heeft verschillende interactierondes gehouden met de belangrijkste ministers om de coronaviruscrisis te bespreken.

New Delhi:

Premier Narendra Modi zal vandaag een virtuele ontmoeting houden met Chief Ministers van 10 staten om de situatie van het coronavirus te evalueren. Dit is de zevende interactie met de Chief Ministers over de coronaviruscrisis.

De bijeenkomst komt na “Unlock3” of de derde fase van het opheffen van coronavirusgerelateerde beperkingen in het hele land, die vorige maand begon.

De belangrijkste ministers van Maharashtra, Andhra Pradesh, Bihar, Gujarat, Uttar Pradesh, Telangana, Punjab, Tamil Nadu, Karnataka en West-Bengalen zullen naar verwachting de bijeenkomst bijwonen die om 11.00 uur begint.

Maandag had de premier een virtuele ontmoeting met de belangrijkste ministers van zes staten – Assam, Bihar, Uttar Pradesh, Maharashtra, Karnataka en Kerala – om de overstromingssituatie daar te bespreken.

Terwijl Maharashtra het hoogste aantal COVID-19-gevallen heeft, komen Tamil Nadu en Andhra Pradesh respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Vijf staten – Maharashtra, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka en Uttar Pradesh – rapporteerden het hoogste aantal gevallen en sterfgevallen in de afgelopen 24 uur.

De laatste ontmoeting van premier Modi met de belangrijkste ministers om de coronaviruscrisis te bespreken was in juni.

Tijdens de bijeenkomst van gisteren met de Chief Ministers van door overstromingen getroffen staten, uitte premier Modi zijn bezorgdheid over reddingsinspanningen te midden van de pandemie, door te zeggen dat staten ervoor moeten zorgen dat mensen alle gezondheidsvoorzorgsmaatregelen volgen, zoals het dragen van gezichtsmaskers, handdesinfectie en het behouden van voldoende fysieke afstand. Hij zei dat hulpmateriaal voorzieningen zou moeten omvatten voor het wassen van de handen of ontsmetting en gezichtsmaskers voor de getroffen mensen.

READ  Nintendo Switch tijdelijk vermeld op Call Of Duty "Online Services" webpagina

India heeft tot nu toe meer dan 22,68 lakh-coronavirusgevallen geregistreerd, met 53.601 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur. Het herstelpercentage bedroeg vanochtend 69,79 procent.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *