Leger om J & K Shopian-ontmoeting te onderzoeken nadat families beweren dat 3 mannen vermist zijn

Op 18 juli zei het leger dat drie terroristen werden vermoord in de hogere regionen van Shopian. (Het dossier)

Srinagar, Jammu en Kasjmir:

Het leger doet onderzoek naar een ontmoeting van zijn troepen in een dorp in Zuid-Kasjmir naar aanleiding van klachten van families die hebben aangegeven dat sommige mannen vermist zijn. Bij de ontmoeting kwamen drie terroristen om het leven, zegt het leger.

Gezinnen in Rajouri, de regio van Jammu, hebben schriftelijke klachten ingediend waarin staat dat drie mannen die betrokken waren bij arbeidskrachten uit hetzelfde gebied werden vermist.

Op 18 juli zei het leger dat drie terroristen werden gedood in de hogere regionen van Shopian in Zuid-Kasjmir. Er werden echter geen verdere details gedeeld.

Maandag gaf de in Srinagar gevestigde woordvoerder van Defensie, kolonel Rajesh Kalia, een korte verklaring af waarin hij zei dat het leger sociale media-input heeft opgemerkt die verband houdt met de operaties bij Shopian op 18 juli.

“De drie terroristen die tijdens de operatie zijn omgekomen, zijn niet geïdentificeerd en de lichamen zijn begraven op basis van vastgestelde protocollen. Het leger onderzoekt de zaak”, zei kolonel Rajesh Kalia.

Dit heeft geleid tot een controverse met politieke partijen die een onpartijdig onderzoek naar de vermeende ontmoeting eisen om snelle gerechtigheid te waarborgen.

De controverse begon nadat enkele families een klacht hadden ingediend bij een politiebureau in Rajouri waarin stond dat hun drie leden sinds 17 juli vermist zijn in het Ashimpora-gebied van Shopian, waar ze werkten als arbeiders in appel- en walnotenboomgaarden.

De families, die gezamenlijk de aangifte bij de politie hebben ingediend, gaven foto’s van hun familieleden – Mohammed Ibrar (21), Ibrar Ahmad (18) en Imtiaz Ahmad (26) – die vervolgens voor onderzoek werden gedeeld met de politie van Kasjmir.

READ  Critical Role kondigt een Persona 5 Tactica one-shot aan met leden van de gamecrew

De familieleden, behorend tot het dorp Dhar Sakri in Kotranka in de regio Rajouri in Poonch, dienden het vermiste rapport in bij de lokale politie nadat ze geen contact hadden opgenomen met de drie mannen en het nieuws van een ontmoeting kwam op 18 juli uit Ashimpora in Shopian, zei een politieambtenaar. .

De functionaris zei dat sommige van hun familieleden Shopian hebben bereikt op zoek naar de drie jongeren en dat de vermiste mannen leken op degenen die op 18 juli door het leger waren gedood tijdens een “vuurgevecht” in een dorp in het district.

De Nationale Conferentie eiste een transparant onderzoek naar het incident en adviseerde de regering om ervoor te zorgen dat er in Jammu en Kasjmir niet-buitengerechtelijke executies plaatsvonden.

De partij probeerde de autoriteiten te herinneren aan de nep-ontmoeting met Machil die resulteerde in onrust in de Kasjmir-vallei en vroeg om een ​​”grondig onderzoek en om ervoor te zorgen dat de schuldigen niet gespaard blijven”. Drie werkloze jongeren werden in 2010 door het leger in Noord-Kasjmir vermoord en als militanten bestempeld. Een sonde klaagde later legermannen aan voor het organiseren van de nep-ontmoeting en een aanklacht werd ingediend bij de rechtbank.

Jammu en Kasjmir Apni Partij (JKAP) president Syed Mohammad Altaf Bukhari zocht een onpartijdig en tijdgebonden onderzoek om het mysterie achter de verdwijning van de drie arme arbeiders van het district Rajouri te achterhalen.

In een verklaring drong de heer Bukhari er bij de nieuwe luitenant-gouverneur Manoj Sinha op aan om een ​​onderzoek op hoog niveau te laten uitvoeren naar de verdwijning van de drie arbeiders wier verblijfplaats sinds 17 juli onbekend was.

READ  Het Cyberpunk 2077 Live Action-project komt op zijn vroegst in 2025

“De door luitenant-gouverneur geleide regering in JK zal naar verwachting een serieus, onpartijdig en transparant onderzoek laten uitvoeren dat geen middel onbeproefd laat om erachter te komen wat er is gebeurd met deze drie arme arbeiders die sinds 17 juli het contact met hun families hebben verloren. achter hun verdwijning moet zo snel mogelijk worden opgegraven, ‘merkte hij op.

De JKAP-president zei dat de regering het onderzoek moet toewijzen aan een zittende rechter die het onderzoek kan leiden, rekening houdend met alle factoren.

De heer Bukhari betuigde zijn solidariteit met de families van de drie vermiste arbeiders en verzekerde hen van alle mogelijke hulp bij het opsporen van de verblijfplaats van hun dierbaren.

In reactie op het incident, zei de JK-eenheid van CPI (M) dat het een ernstig probleem is en een tijdgebonden gerechtelijk onderzoek nodig heeft.

“Volgens berichten in de media werd het trio vermist slechts een dag voordat de veiligheidstroepen beweerden dat het drie niet-geïdentificeerde militanten in Shopian had gedood. Er zijn niet-geverifieerde berichten dat de vermiste arbeiders zijn gedood tijdens een nep-ontmoeting in Shopian op 18 juli. Dit is schokkend en moet op een tijdgebonden manier worden onderzocht door een zittende rechter van het Hooggerechtshof, ‘zei de partij in een verklaring.

Iltija, die haar moeder en voormalig eerste minister Mehbooba Mufti’s twitter-account gebruikte, was geschokt over de berichten over drie vermiste arbeiders die naar verluidt zijn omgekomen tijdens een geënsceneerde ontmoeting in Shopian.

“De strijdkrachten hebben de vrije hand om ongestraft te opereren. Legt uit waarom lichamen op onbekende locaties mogen ontbinden. Er moet bevel worden gegeven om onderzoek te doen naar recente ontmoetingen”, zei ze in een tweet.

READ  De nieuwe Xbox-consoles van Sonic the Hedgehog hebben bont

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *