President Donald Trump bestelt China’s nalatenschap om TikTok’s Amerikaanse operaties te verkopen: rapport

Trump vertelde verslaggevers dat er een actie in behandeling was op TikTok, maar bood geen bijzonderheden. (Het dossier)

Washington:

President Donald Trump was een order aan het voorbereiden waarbij de snelgroeiende app voor sociale media TikTok om nationale veiligheidsredenen van zijn Chinese moederbedrijf moet worden afgestoten, aldus berichten in de media vrijdag.

The Wall Street Journal en Bloomberg meldden dat Trump de verkoop van TikTok’s Amerikaanse activiteiten door het in China gevestigde Bytedance zou bestellen, uit bezorgdheid dat de dienst zou kunnen worden gebruikt voor Chinese inlichtingendiensten.

Andere rapporten, waaronder een van Fox News, zeiden dat Microsoft in gesprek was om TikTok over te nemen, dat in tientallen miljarden dollars kan worden gewaardeerd.

Deze stap volgt op een evaluatie door de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten, die onderzoek doet naar deals die de Amerikaanse nationale veiligheid beïnvloeden.

Noch TikTok, noch Microsoft had onmiddellijk commentaar.

TikTok, dat enorm populair is geworden, vooral bij een jong publiek dat zijn korte video’s bekijkt, heeft naar schatting miljard gebruikers wereldwijd.

Trump vertelde verslaggevers dat er een actie in behandeling was op TikTok, maar bood geen bijzonderheden.

‘We kijken naar Tiktok. Misschien verbieden we TikTok. Misschien doen we nog andere dingen’, zei hij.

‘Er zijn een aantal opties, maar er gebeurt veel.’

Amerikaanse functionarissen en wetgevers hebben de afgelopen weken hun bezorgdheid geuit over het potentieel dat TikTok door China wordt gebruikt voor snode doeleinden, maar het bedrijf heeft alle banden met de regering van Peking ontkend.

TikTok beloofde deze week een hoge mate van transparantie, waaronder het toestaan ​​van beoordelingen van zijn algoritmen, om gebruikers en regelgevers te verzekeren.

READ  Virat Kohli onder de scanner voor de scanner van belangenconflicten, Gupta benadert de BCCI Ethics Officer

“We zijn niet politiek, we accepteren geen politieke advertenties en hebben geen agenda – ons enige doel is om een ​​levendig, dynamisch platform te blijven waar iedereen van kan genieten”, aldus Kevin Mayer, CEO van TikTok.

“TikTok is het nieuwste doelwit geworden, maar wij zijn niet de vijand.”

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *