VS rekent 3 mensen aan voor rollen in Twitter-hack die spraakmakende gebruikers treft

De aanval was gericht op accounts van beroemde mensen zoals Bill Gates, Elon Musk en Barack Obama.

San Francisco:

Aanklagers van de VS maakten vrijdag bekend dat ze drie mensen, waaronder een uit Groot-Brittannië, hebben aangeklaagd voor rollen bij het kapen van Twitter-accounts van beroemdheden en het weghalen van geld.

Het Amerikaanse advocatenkantoor in Californië zei dat de 19-jarige Mason “Chaewon” Sheppard uit Groot-Brittannië samen met de 22-jarige Nima Fazeli uit Florida strafrechtelijk werd vervolgd.

Details over de derde persoon werden niet vrijgegeven door Amerikaanse functionarissen, maar de openbare aanklagers in Florida kondigden afzonderlijk aanklachten aan tegen een 17-jarige beschuldigde van het bedenken van de massale hack van spraakmakende Twitter-gebruikers.

De aanval op Twitter omvatte een combinatie van “technische inbreuken en social engineering” waardoor hackers volgens federale aanklagers accounts van politici, beroemdheden en muzikanten konden kapen.

De drie beklaagden worden beschuldigd van het hacken van Twitter-accounts, het creëren van een oplichterij Bitcoin-account en het verzenden van bedrieglijke tweets van een gekaapt accountaanbod om dubbele cryptocurrency-deposito’s te verdubbelen.

“Deze zaak is een goed voorbeeld van hoe het volgen van het geld, internationale samenwerking en publiek-private samenwerking kan werken om een ​​vermeende anonieme criminele onderneming met succes te vernietigen”, aldus speciaal agent Kelly Jackson van het IRS.

Staatsaanklagers in Florida zeiden dat ze 30 aanklachten hadden ingediend tegen een 17-jarige inwoner van Florida die ze het ‘meesterbrein’ van de cyberaanval noemden.

De jij, gearresteerd in Tampa, zal als volwassene in Florida worden berecht, zei de officier van justitie van Hillsborough, Andrew Warren.

READ  Sony schakelt LittleBigPlanet-servers uit na het tonen van aanstootgevende in-game berichten • Eurogamer.net

De aanval die Twitter zei, was het gevolg van een “phone spear phishing” -aanval, waardoor hackers de controle konden krijgen over accounts van beroemde mensen zoals Bill Gates, Elon Musk en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en mensen konden misleiden om Bitcoin te sturen.

‘Deze misdaden zijn gepleegd met de namen van beroemde mensen en beroemdheden, maar ze zijn hier niet de belangrijkste slachtoffers’, zei Warren in een persbericht.

‘Deze’ Bit-Con ‘is ontworpen om geld te stelen van gewone Amerikanen uit het hele land.’

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *