Trump verlaat abrupt de briefing over het coronavirus na een schietpartij in de buurt van het Witte Huis

President Donald Trump is being removed from the Brady Briefing Room of the White House in Washington on Monday, August 10.
President Donald Trump wordt op maandag 10 augustus verwijderd uit de Brady Briefing Room van het Witte Huis in Washington. Brendan Smialowski / AFP / Getty Images

Nadat hij maandag abrupt de persconferentie van het Witte Huis had verlaten, kwam president Trump terug naar de briefingruimte en zei dat de situatie “zeer goed onder controle lijkt te zijn”.

Hij vertelde verslaggevers dat hij uit de briefing was geëscorteerd omdat er buiten het Witte Huis werd geschoten.

“Ik wil de geheime dienst bedanken voor hun altijd snelle en zeer effectieve werk, maar er was een echte schietpartij en iemand is naar het ziekenhuis gebracht. Ik ken de toestand van de persoon niet. Het lijkt erop dat de persoon werd neergeschoten door de geheime dienst, dus we zullen zien wat er gebeurt, “zei Trump.

Gevraagd door Jeremy Diamond van CNN of hij naar de bunker onder het Witte Huis werd gebracht, antwoordde Trump: “Nee, we zijn net naar het ovale kantoor gebracht.”

De president werd ook gevraagd of hij van streek was, hij zei: “Ik weet het niet, lijk ik van streek?”

“Ik voel me heel veilig bij de geheime dienst, het zijn fantastische mensen, ze zijn de beste van het beste, ze zijn goed opgeleid”, zei Trump tegen verslaggevers. “Ze wilden gewoon dat ik een tijdje opzij stapte om er zeker van te zijn dat alles buiten helder was.”

De verdachte die door de geheime dienst is neergeschoten, heeft “niets” geschonden, voegde Trump eraan toe.

‘Ik weet niet of hij dichtbij was of niet, hij of zij,’ zei de president. Hij voegde eraan toe dat hij “zoveel vertrouwen” had in de geheime dienst.

“Ik denk niet dat de persoon iets heeft geschonden,” voegde hij eraan toe. “Ik geloof niet dat er iets is geschonden, ik heb die vraag gesteld.”

READ  Vechten in de menigte stelt de Peoria Hai Mitamura-wedstrijd in het Peoria Stadium uit

Een hoge regeringsfunctionaris bevestigde tegenover Dana Bash van CNN dat er een actieve schutter was en dat de schutter in hechtenis zit.

Het incident vond plaats op de hoek van 17th en Pennsylvania Avenue NW, net buiten het terrein van het Witte Huis en dicht bij Lafayette Park.

Trump verliet abrupt de briefingkamer nadat een agent van de geheime dienst hem benaderde terwijl hij met de pers sprak en iets in zijn oor fluisterde. “Meneer, we zullen gewoon naar buiten moeten”, is de agent te horen zeggen.

“Pardon?” Vroeg Trump.

‘Stap naar buiten,’ zei de agent.

‘O,’ zei Trump voordat hij de kamer verliet.

Trump zei dat hij er nooit aan had gedacht om niet terug te keren naar de briefing nadat hij naar buiten was gebracht.

CNN-verslaggevers van het Witte Huis melden dat het complex nog steeds gesloten is.

Bekijk het moment hier:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *