Problemen met contactloos betalen na het updaten van Google Pixel

Sommige Google Pixel-smartphones hebben na de update problemen met contactloos betalen. Na het downloaden van de update van maart is het niet meer mogelijk om zonder aanraken te betalen. Het gebeurt niet op alle toestellen, maar een aantal van hen kan niet meer contactloos betalen via Google Pay.

Pixel-update

Het lijkt geen specifiek type apparaat te zijn: problemen verschijnen willekeurig. Dus als je veel contactloos betaalt met je Pixel, kun je het beste nog even wachten met het downloaden van de update die afgelopen maandag uitkwam (al mis je wel wat beveiligingsupdates). Heb je de update gedownload maar geen problemen? Slecht nieuws: het probleem kan uit het niets gebeuren, schrijft 9to5Googleik

U kunt het herkennen aan een bericht op uw scherm met de tekst: “Uw telefoon voldoet niet aan de softwarenormen.” U kunt geen aankopen doen zonder het apparaat aan te raken. Google Pay kan nog steeds worden gebruikt om online betalingen te doen. Ook zonder deze melding kun je de status van contactloos betalen zien. Ga hiervoor naar de avatar van je Play Store-account > Instellingen > Info > Play Protect-certificering.

Contactloos betalen

Het heeft niets te maken met instabiele bèta’s: dit is zo ongeveer een grote update die iedereen zal bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om naar het Android Beta-programma te gaan om het te repareren, maar dat betekent dat je op die versie van Android moet blijven tot de release van Android 12 QPR3 in juni. Het is dus waarschijnlijk het beste om te wachten tot Google met een oplossing komt.

Het probleem lijkt van invloed te zijn op alle soorten Pixel-apparaten: 4a, Pixel 4a 5G en Pixel 5 hoe dan ook. Het lijkt aan de kant van Google te staan, dus hopelijk komt het bedrijf binnenkort met een nieuwe update waarmee iedereen weer naar hartelust contactloos kan betalen.

Gebruik je je Pixel-smartphone veel om contactloos te betalen? Laat het dan nu achter in de reacties onderaan dit artikel.

READ  WhatsApp komt naar Wear OS 3 smartwatches: zo werkt de bèta
More from Madison Garrett
“Huawei AppGallery-bug maakt betaalde Android-apps gratis”
Een bug in Huawei’s AppGallery stelt gebruikers in staat om betaalde Android-apps...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *