Problemen met de levering van PS5 zorgen ervoor dat Xbox Series X uitverkocht raakt | S weer te koop in Japan

PS5 leveringsproblemen Zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S bleven de consoleverkoop in Japan beïnvloeden en presteerden voor de tweede week op rij beter dan de PS5-verkopen. Als je dat vergelijkt met de verkoopcijfers voor deze consolefamilies in Japan vorig jaar, is dit een overtuigende ommekeer tussen PS5- en Xbox-serie-consoles in de regio.

Hoe problemen met de levering van PS5 de verkoop van consoles in Japan beïnvloeden

Zoals ik al vermelde Famitsu In de week van 13 juni tot en met 19 juni werden voor Xbox Series X 3.272 exemplaren verkocht en voor Xbox Series S 3.423 exemplaren. Daarentegen verkocht de PS5 slechts 2.371 eenheden, terwijl de PS5 Digital Edition slechts 664 eenheden verkocht.

Tijdens een vergelijkbare tijd vorig jaar voor de week van 14 juni 2021, Famitsu Het publiceerde ook de verkoop van hardware in Japan. Destijds verkocht de Xbox Series X slechts 3.141 eenheden en de Xbox Series S slechts 543 eenheden, wat verbleekt in vergelijking met de PS5 die 13.905 eenheden verkoopt en de PS5 Digital Edition die 1.441 eenheden verkoopt.

De PS5 presteert echter nog steeds aanzienlijk beter dan de consoles uit de Xbox-serie in de totale verkoop in Japan. De cumulatieve verkoop van PS5 is 1,45 miljoen eenheden in de regio, terwijl Xbox Series X een cumulatieve verkoop heeft van slechts 108.000 eenheden.

Vorige week waarschuwde Tim Stewart, financieel directeur van Xbox, dat de voorraadproblemen van Xbox Series X en PS5 in 2022 zullen voortduren als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen, vooral nu China opnieuw wordt afgesloten vanwege een piek in gevallen van coronavirus. Aangezien consolefabrikanten slechts “beperkte onderdelen” hebben, verwachtte hij dat de Xbox Series S marktaandeel zou winnen in meerdere regio’s, waaronder de VS en Europa. Dit lijkt ook in de Japanse regio te zijn gevolgd.

READ  The Rock roept een nieuwe samenwerking op met Xbox

Eerder deze maand kondigde Sony aan dat het een “aanzienlijke toename” van de consoleproductie zou zien om de PS5-voorraad te vergroten, aangezien de wereldwijde PS5-verkopen de 20 miljoen overschrijden. Desondanks brachten problemen met de levering van PS5 de console naar de derde plaats in de VS na de Nintendo Switch en Xbox Series X | S.

Ander nieuws: PS Plus Extra en Premium verloren vier games na de lancering van de service in Europa, en Sony erkende eindelijk de prestatieproblemen van PS Plus Classics in verschillende regio’s.

Written By
More from Vanessa Hale
Ontvang 10 gratis Xbox Game Pass-bundels
MLB The Show 22 is net gearriveerd met een wereldwijde lancering en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *