PS5 DualSense unboxing onthult Android- en pc-ondersteuning

Je hebt misschien gezien dat veel journalisten zojuist PlayStation 5 hebben ontvangen eenheden voor recensie, maar vandaag hebben we ook onze beste blik gekregen op de nieuwe DualSense-controller van de PS5 dankzij een unboxing-video van YouTuber Austin Evans.

Wij wist al dat de DualSense enkele bekende PlayStation-kenmerken heeft – een D-pad en vier gezichtsknoppen op de bovenste helft, twee analoge sticks op de onderste helft, vier triggers en, net als de DualShock 4 van de PS4, een touchpad in het midden – en Evan’s video geeft een goed beeld van al deze functies en het nieuwe ontwerp van de controller.

Maar Evans gebruikte de controller niet met een PS5, dus we krijgen dingen als de nieuwe haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense niet in actie te zien. En ondanks dat de doos van de DualSense alleen compatibiliteit met de PS5 vermeldt, slaagde Evans erin om de controller met een draad aan te sluiten op een Surface Laptop Go en draadloos op een Google Pixel 5. Hij kon zelfs een game spelen op de xCloud-cloudgameservice van Microsoft op de Pixel.

Evans ‘PlayStation 4 Pro herkende DualSense via een bekabelde verbinding, maar de controller leek niet veel te kunnen doen op de PS4 Pro, behalve het oppikken van geluiden van de ingebouwde microfoon. De PS4 Pro leek de DualSense ook te herkennen als een draadloze controller, maar het leek er niet op dat de controller iets kon doen terwijl hij draadloos was verbonden. Evans probeerde ook de DualSense-controller op een Xbox Series X aan te sluiten, maar hij kon alleen opladen.

READ  "Grote verscheidenheid" aan titels van derden gepland voor de overgang, zegt de president van Nintendo

Evans heeft ook de DualSense uit elkaar gehaald, waarbij hij de circuits in de controller heeft bekeken en onthuld dat deze een batterij van 1.560 mAh heeft.

De binnenkant van de DualSense-controller.
Beeld: Austin Evans (YouTube)

En in een bijzonder cool detail ontdekte Evans dat er kleine oneffenheden op de achterkant van de DualSense zitten die eigenlijk minuscule versies zijn van de driehoekige, vierkante, cirkel- en kruisvormige knoppen van de PlayStation.

De vormen van de PlayStation-gezichtsknop op de achterkant van de DualSense.
Beeld: Austin Evans (YouTube)

Over het algemeen ziet de DualSense eruit als een goede update van de vertrouwde DualShock 4, en ik kan niet wachten om er zelf een te bemachtigen wanneer mijn pre-order arriveert. De DualSense en de PlayStation 5 gaan officieel in de verkoop op 12 november.

More from Madison Garrett

Beste Nintendo Switch-deals voor Amazon Prime Day 2020

Wanneer u via onze links koopt, kunnen we geld verdienen aan onze...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *