PS5- en Xbox-gamers zijn zich ervan bewust dat het rechtop zetten van hun console deze voor altijd kan beschadigen

PS5- en Xbox-gamers zijn zich ervan bewust dat het rechtop zetten van hun console deze voor altijd kan beschadigen

PS5- en Xbox-gamers zijn zich ervan bewust dat het rechtop zetten van hun console deze voor altijd kan beschadigen.

Overal zijn gamers gewaarschuwd dat het onschuldig plaatsen van hun consoles ervoor kan zorgen dat ze crashen.

Als u uw console rechtop opbergt, kan deze voor altijd beschadigd rakenKrediet: Getty

Atom IT Repairs heeft de vier belangrijkste redenen onthuld waarom consoles soms onverwachts voor je kunnen uitvallen – en een daarvan heeft te maken met hoe je ze opslaat.

Experts zeiden dat vochtschade potentieel dodelijk is voor consoles, omdat vloeistoffen de elektronica beschadigen en de interne hardware ernstig aantasten.

Maar er zijn een paar trucjes om je console op te slaan als je snel handelt.

Ze zeiden: “Door je console ondersteboven te plaatsen, voorkom je dat vloeistof dieper in de console lekt en laat je hem ook aan de lucht drogen.

Ze voegden eraan toe: “Gebruik geen föhn en doe het niet in rijst”, omdat dit “slechts mythen” zijn.

Hij drong er ook bij degenen die zich in deze situatie zouden kunnen bevinden op aan om het apparaat zo snel mogelijk aan een reparateur over te dragen nadat het is uitgeschakeld en met een handdoek is afgeveegd.

Een andere reden die ze gaven voor een consolecrash was onzorgvuldigheid.

Ze zeiden dat “veel reparaties te wijten zijn aan nalatigheid, wat in de meeste gevallen kan worden vermeden.”

“Als u uw console bijvoorbeeld kwetsbaar laat voor omstanders, brengt u alle werkende componenten in gevaar.”

Ze raden je ook aan om je console weg te laten van waar mogelijk vloeistof gemorst kan worden, en opgehoopt stof op te ruimen, aangezien dit vaak tot storingen kan leiden.

READ  Nieuwe multiplayer-game 'Crash Bandicoot' verschijnt mogelijk in Xbox-interface

Slijtage was de derde reden voor de Atom, maar hoewel het niet kan worden vermeden, suggereren ze dat af en toe controleren van het apparaat en voldoende zorg ervoor kunnen zorgen dat het iets langer meegaat.

“Van het uitvallen van onderdelen tot stroomproblemen en nog veel meer,” zeiden ze, “elk apparaat met zijn originele onderdelen heeft een levensduur, en het kan niet eeuwig blijven draaien zonder dat er voor gezorgd wordt.”

De laatste reden die door Atom wordt gegeven, is een defecte harde schijf, een veelvoorkomend probleem dat verschillende consoles zijn tegengekomen.

Als uw harde schijf defect raakt, kunt u te maken krijgen met gegevensverlies, ongebruikelijke of extreem hoge temperaturen, frequente bevriezingen en crashes – om er maar een paar te noemen.

Het komt wanneer PS5-bezitters een veelgemaakte fout beseffen die hun console voor altijd zou kunnen breken: aan het snoer trekken in plaats van correct uit te schakelen.

Gamers hebben zich ook gerealiseerd dat de knop van de pS5-joypad vier handige trucs heeft waar je waarschijnlijk geen idee van had.

En een slimme hack kan het startscherm van je PS5-console onmiddellijk upgraden – je wilt het zo snel mogelijk uitproberen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *