PS5-games downloaden vanaf je telefoon

Het is geen geheim dat het downloaden van games naar je PlayStation 5 (PS5) -systeem enige tijd kan duren. Gelukkig kun je het proces starten en het downloadproces starten met de PlayStation-smartphone-app. Hier is hoe.

Koppel je PS5 aan de PlayStation-app

Voordat je iets kunt doen door games te downloaden, moet je ervoor zorgen dat je PS5-console is gekoppeld aan de PlayStation-app. Open hiervoor de app naar het IPhoneEn de IPad, Or Man qua uiterlijk Apparaat en ga naar het instellingenmenu. Je kunt er komen door op het tandwielpictogram op het hoofdscherm van de app te klikken.

Scrol vervolgens omlaag naar “Consolebeheer” en selecteer “Koppel console aan app.”

Verbind de ps5-controller met de Playstation-app

Er wordt een lijst met consoles geladen met elke PlayStation waarop je bent ingelogd.

Lijst met console-link Playstation-applicaties

Zolang je bent aangemeld bij je console en de app met hetzelfde PlayStation- en PS5-account actief is, zou deze in de lijst met consoles moeten verschijnen. Zorg ervoor dat u het in de lijst selecteert.

Stel je PS5 in

Je moet een instelling op de PS5 zelf inschakelen om deze via de app te bedienen in de rustmodus.

Ga naar het menu Instellingen (door het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm van de PS5 te selecteren) en scrol omlaag naar ‘Systeem’. Ga van daaruit naar “Energiebesparing” en selecteer “Functies beschikbaar in comfortmodus” in het submenu.

Energiebesparende functies in de rustmodus in PS5-instellingen

Schakel de optie “Blijf online” in. Hierdoor kan de PS5 automatisch updaten terwijl deze in de standby-modus staat. Er is ook een tweede schakelaar genaamd “PS5 inschakelen via netwerk”, waarmee je je PS5 kunt bedienen met de app.

READ  Download foto's of exporteer ze naar een andere cloud

Schakel ps5-downloads online in

Download games van de applicatie

Zodra je je console hebt gekoppeld en tussen instellingen op je PlayStation 5 hebt geschakeld, open je de mobiele PlayStation-app op je smartphone of tablet en krijg je toegang tot je gamebibliotheek. Dit is het tweede tabblad rechts onderaan de app.

PlayStation-app-bibliotheek in de mobiele app

Selecteer in je gamebibliotheek de game die je wilt downloaden. Als je het niet in de lijst met recent gespeelde spellen ziet, ga dan naar het menu ‘Aangeschaft’, dat je bibliotheek automatisch alfabetisch sorteert.

Games die zijn gekocht in de ps5-app-bibliotheek

Als je eenmaal een game hebt geselecteerd, zie je een optie voor “Downloaden naar console”. Direct daaronder zie je de console die aan de app is gekoppeld.

Download ps5-games vanaf de telefoon

Klik op de knop “Downloaden naar console” en je ziet de voortgang van het downloaden in de wachtrij.

Download Playstation-game op ps5

Van daaruit kun je alleen toestaan ​​dat de game wordt gedownload. Je krijgt een melding wanneer je klaar bent om op PlayStation 5 te spelen.

Written By
More from Eda Greene

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *