Manchester City’s winning streak van 16 wedstrijden per wedstrijd

Manchester City’s 16e opeenvolgende overwinning op zaterdagavond zorgde ervoor dat het recordbrekende opeenvolgende overwinningen bleef scoren voor een Engels eersteklas team in alle competities.

Breid hun streak uit met 3-0 thuisoverwinning op Tottenham In de Premier League haastten de mannen van Pep Guardiola zich naar onbekend terrein nadat ze Prestons 14-game winning streak in 1891-92 en Arsenal in 1987 al overtroffen hadden.

Hier kijken we terug op de lange termijn, en degenen die zijn geslaagd.

Winnaar stadsrace

City heeft een recordrecord van 100% behaald sinds Southampton net voor Kerstmis werd verslagen. Dit zijn de games die ze hebben gewonnen.

Southampton 0 Manchester City 1, Premier League, 19 december 2020

Raheem Sterling, links, scoorde het enige doelpunt in Southampton (Adrian Dennis / Pennsylvania)

Na een gelijkspel met Manchester United en West Bromwich Albion zette het doelpunt van Raheem Sterling in de eerste helft City weer op de winnende manier.

Arsenal 1 Manchester City 4, Carabao Cup, 22 december

De openingswedstrijd van Gabriel Jesus werd afgelast door Alexandre Lacazette, maar Riyad Mahrez, Phil Foden en Emeric Laporte scoorden in de tweede helft.

Manchester City 2 Newcastle 0, Premier League, 26 december

Doelpunten van Ilkay Gundogan en Ferran Torres zorgden voor de punten.

Chelsea 1 Manchester City 3, Premier League, 3 januari 2021

Gundogan, Foden en Kevin De Bruyne maakten de wedstrijd veilig in de 34e minuut, voor Callum Hudson-Odoi’s late troost.

Manchester United 0 Manchester City 2, Carabao Cup, 6 januari

John Stones scoorde de netten direct na de eerste helft en Fernandinho kwam te laat.

Manchester City 3 Birmingham 0, FA Cup, 10 januari

READ  ‘Riverdale’ Spinoff-serie ‘Katy Keene’ geannuleerd bij The CW

Bernardo Silva scoorde tweemaal in het eerste kwartier en Vodin voegde de derde toe voor het einde van de eerste helft.

Manchester City 1 Brighton 0, Premier League, 13 januari

Het doel van Foden vlak voor rust verlengde de streak.

Manchester City 4 Crystal Palace 0, Premier League, 17 januari

De kopbal van John Stones opende de score tegen Crystal Palace. (Dave Thompson / PA)

De stenen scoorden tweemaal, en ook Gundogan en Sterling scoorden.

Manchester City 2 Aston Villa 0, Premier League, 20 januari

City moest 79 minuten wachten op Silva om de score te openen, met Gundogan late strafschop om de overwinning te bezegelen.

Cheltenham 1 Manchester City 3, FA Cup, 23 januari

De underdogs van League Two dreigden te falen met een doelpunt in mei 2000 voordat Foden, Jesus en Torres scoorden in de laatste tien minuten.

West Bromwich Albion 0 Manchester City 5, Premier League, 26 januari

Gundogan’s prestatie werd voortgezet met twee doelpunten, want Joao Cancelo en de doelpuntenmaker van City scoorden er vier in de eerste helft en Sterling voegde de vijfde toe.

Manchester City 1 Sheffield United 0, Premier League, 30 januari

Jezus scoorde het enige doelpunt in de negende minuut.

Burnley 0 Manchester City 2, Premier League, 3 februari

Jesus scoorde opnieuw vroeg en Sterling’s doelpunt voor de rust nam de vrees voor een comeback weg.

Liverpool 1 Manchester City 4, Premier League, 7 februari

Ilkai Gundogan, rechts, viert zijn tweede doelpunt op Anfield (Tim Keaton / Pennsylvania)

Gundogan miste een strafschop, maar verving twee doelpunten om de succesvolle strafschop die Mohamed Salah scoorde met de Reds af te breken, vóór de fout van Alison Baker, de tweede opgedragen, die Sterling toestond met 3-1 te spelen en Fodin voegde het vierde doelpunt toe.

READ  Sekiro: Shadows Die Twice Gratis update nu live, voegt nieuwe modi en skins toe

Swansea 1 Manchester City 3, FA Cup, 10 februari

Kyle Walker zette City op voorsprong in de eerste helft, en Sterling en Jesus verdubbelden hun inspanningen kort na de pauze voordat Morgan Whitaker reageerde in het voordeel van de gastheren.

Manchester City 3 Tottenham 0, Premier League, 13 februari

Een strafschop in de eerste helft voor Rodri zette City op weg naar een rechtstreeks te winnen nummer 16, waarbij Gundogan na rust tweemaal scoorde voor een reguliere strafschop uit open spel.

Eerdere recordhouders

Prestons vroege dominantie van het Engelse voetbal zorgde ervoor dat ze hun “ontembare” seizoen van 1888-1889 voortzetten met hun overwinning van 14 wedstrijden drie jaar later, die al meer dan 95 jaar ongelijk was.

Preston, van oktober 1891 tot januari 1892

Preston vestigde het record in de vroege dagen van het voetbal (David Davies / PA)

The North End begon zijn carrière met een 4-2 overwinning op rivaal Lancashire Blackburn op 24 oktober 1891 en scoorde vier of meer doelpunten in zes wedstrijden, waaronder een paar van zes.

Everton, Stoke, opnieuw Blackburn, twee keer West Bromwich Albion, Bolton, Derby, Notts County, Stoke, Darwin en Accrington Ya zijn hun andere slachtoffers in de eerste divisie voor de FA Cup-overwinning op Middlesbrough’s kortstondige Ironopolis en het beroemdste Middlesbrough-team. die vandaag in Toernooi speelt. Nottingham Forest eindigde de race met 2-0 in de derde ronde.

Preston scoorde 45 doelpunten en kreeg slechts 10 netten tegen in 14 wedstrijden, met zeven schone lakens, maar eindigde als tweede in de competitie, vijf punten achter Sunderland.

READ  Apex Legends: Spelers hebben te maken met de krankzinnige Rampart-glitch die het team de overwinning kost

Arsenal van september tot november 1987

Alan Smith, links in het midden, scoorde het tweede doelpunt van Arsenal in een 3-0 overwinning op Bournemouth in oktober 1987 (Pennsylvania)

Zeven opeenvolgende schone lakens vormden de aftrap voor de carrière van Arsenal, scoorde uiteindelijk 32 doelpunten en kreeg slechts vijf tegen.

Forest en Doncaster werden tweemaal uitgeschakeld, Wimbledon, West Ham, Charlton en Oxford, voordat de concurrenten Tottenham werden, het eerste team dat scoorde tegen Arsenal in de reeks, maar een 2-1 nederlaag leed.

Hij stuurde ook Bournemouth, Derby, Newcastle, Chelsea, Stoke en Norwich, voordat hij met 1-0 verloor van Southampton.