PS5-ingenieur Mark Cerny over game-ontwikkelaars die hardwareontwerp beïnvloeden

De PlayStation 5 begon met een simpele brainstorm. Althans, zo stelt Mark Cerny, de hoofdsysteemingenieur van de console, het.

in een Nieuwe video van WiredIn dit artikel legt Cerny uit hoe Sony de PS5 heeft gebouwd, in detail over waarom elk onderdeel is gekozen en hoe ze allemaal helpen het systeem van stroom te voorzien. Naast al het technische gepraat over grafische verwerkingseenheden (GPU’s), solid-state drives (SSD’s) en de berekeningen achter realtime raytracing, benadrukt Cerny de soorten mensen die Sony hebben geholpen prioriteiten te stellen wat wel (en niet zou moeten zijn) t) in de console.

Cerny begint met te praten over zijn veertigjarige carrière als game-ontwikkelaar over titels als marmeren waanzin En Bandicoot-crash, voordat we verder gaan met een bespreking van hoe Sony de inbreng van ontwikkelaars in het ontwerp van PS5-hardware en -software heeft overwogen.

“Het is geweldig om door de jaren heen met zoveel teams te hebben gewerkt, om een ​​beetje te begrijpen wat hen helpt en wat hen in de weg staat”, zegt Cerny.

Tijdens de eerste brainstormsessie stelde het Cerny-team een ​​lijst op met wenselijke functies voor de PS5: alle functies die de PlayStation 4 niet haalden, evenals een heleboel nieuwe ideeën. Bovendien was er een langere lijst van “alle dingen die de game-ontwikkelingsgemeenschap graag zou willen zien”, aldus Cerny.

Een van de belangrijkste verzoeken was bijvoorbeeld een NVMe SSD met een leessnelheid van minimaal 1 GB per seconde; Cerny citeert onder meer de oprichter van Epic Games, Tim Sweeney, die zegt dat de trage harde-schijftechnologie in eerdere consoles ontwikkelaars tegenhield. Sony besloot voor een veel snellere schijf te gaan om ontwikkelaars wat topruimte te geven – de SSD in de uiteindelijke console kan onbewerkte gegevens lezen met 5,5 GB/s.

READ  No Game: False Dimension Review (Switch eShop)

Volgens Cerny is het een “zeer recent” fenomeen voor hardwareontwikkelaars om softwareontwikkelaars bij het ontwerpproces te krijgen. Maar hij zegt dat hij persoonlijk met de ontwikkelaars wilde praten omdat hij zelf aan de games heeft gewerkt.

“Ik ben op zoek naar ontwikkelaars die het moeilijk hebben en die een uitgesproken mening hebben over wat ze nodig hebben om de game te maken waarvan ze gedroomd hebben”, zegt Cerny. “Dit zijn gewoon brute meetings, maar het is leuk om ze te hebben, want uiteindelijk maak je een sterkere console.”

Veel van de video is een beetje technisch, aangezien Cerny de PS5 gedeeltelijk afbreekt, maar het is een geweldige kijk op hoe het console-ontwerpteam de nieuwste generatie PlayStation-consoles heeft gebouwd en Zijn DualSense-controllers.

Written By
More from Aubrey Mason
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *