Na honderden uren patchen, maakte een slechte GTA-kloon Dolphin nog beter

True Crime: Streets of LA is de algemeen geliefde openwereldgame uit het post-GTA-tijdperk 3. Uiteindelijk evolueerde de serie naar het uitstekende Sleeping Dogs 2012. Maar tussen die twee punten ligt True Crime: New York City, een te ambitieus puinhoop. Een spel met een legendarische reeks bugs en glitches. Nu heeft de GameCube-emulator tenminste een manier gekregen om Dolphin nog beter te maken.

“In de loop van zeven jaar hebben ontwikkelaars honderden uren besteed aan het debuggen” van een bepaalde crash in True Crime: New York City, legden Dolphin-ontwikkelaars uit. Elke keer dat je iets fysieks aanraakt, crasht het spel. De originele GameCube-versie had zeker bugs, maar het spel crashte niet op die manier.

De ontwikkelaars kwamen er uiteindelijk achter dat TC: NYC elke keer dat een van deze fysieke botsingen plaatsvond door nul werd gedeeld. U kunt meer technische details krijgen in het bestand Eigen woorden van de ontwikkelaars – Ik ben niet zo goed in abstracte wiskunde – maar normaal gesproken wil je computers niet door nul delen. In eerste instantie dachten de ontwikkelaars dat dit een bug in Dolphin zelf was. Uiteindelijk ontdekten ze dat dit eigenlijk de manier was waarop het spel moest werken.

TC: NYC is oorspronkelijk ontwikkeld voor de PlayStation 2, die heel anders omgaat met drijvende-komma-wiskunde dan de GameCube – in die zin dat het er helemaal mee omgaat. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars die de game naar de GameCube hebben overgezet, niet de tijd of het budget hadden om de physics-engine te herschrijven op een manier die de Nintendo-machine echt kon begrijpen, dus vertaalden ze de cijfers die de GameCube als fouten begreep in eenvoudiger vormen .

READ  Het is een opluchting als uitgevers ons vertellen over games die niet op de E3 zullen zijn

De Dolphin-ontwikkelaars legden uit: “Dit bracht ons in de lastige positie om ondersteuning voor het afhandelen van drijvende-komma-uitzonderingen te implementeren”, iets dat “emulator-makers nooit hadden verwacht dat ze het nodig zouden hebben.”

Ze werkten samen met gebruikers van PlayStation 2-emulators die op PCSX2 draaiden om het probleem te begrijpen, en nu zijn er twee oplossingen voor het probleem in de nieuwste versies van Dolphin. De ene bootst precies het gedrag van de originele hardware na, maar is “ongelooflijk traag” – en de andere is een eenvoudige hack, maar zorgt ervoor dat het spel met redelijke prestaties kan draaien.

Het grappige is dat zelfs met al die moeite om TC: NYC aan Dolphin te laten werken, de ontwikkelaars het nog steeds niet zouden aanraden om het te gebruiken. “Wij van het Dolphin-team raden gewone gebruikers ten zeerste aan om True Crime: New York City nooit in Dolphin of op de GameCube/Wii te spelen. Periode. De GameCube-versie heeft verschillende ernstige problemen, waaronder meldingen dat dit ertoe kan leiden. Het bederft je geheugen volledig. kaart en zorgt ervoor dat al uw opgeslagen gegevens verloren gaan.”

De wereld van oude spelen is een prachtige en angstaanjagende plek.

{“Scheme”: {“Pagina: {“Inhoud: {“Titel: “Na honderden uren patchen, maakt een slechte GTA-kloon Dolphin beter”, “Genre: “Nieuws”, “Categorie”: ” Emulatie “}, ” user “: {” loginstatus “: false},” game “: {” publisher “:” “, ” genre “:” “, ” title “:” Emulatie “,” genres “:[]}}}}

Written By
More from Max Mcgee
Een kaart van het nieuwe oorlogsgebied zou in april arriveren, na de explosie in Verdansk
Fans vroegen zich al een tijdje af wanneer Call of Duty: Warzone...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *