PS5 krijgt eindelijk 1440p-ondersteuning

De PlayStation 5 Ondersteunt nu 1440p, in ieder geval voor spelers die toegang hebben tot het bètaprogramma. Hoewel de console vanaf het begin 1080p- en 4K-uitvoer heeft ondersteund, is 1440p-ondersteuning nog steeds een veelgevraagde functie door gamers die monitoren gebruiken in plaats van tv’s. Het biedt immers een middenweg tussen Full HD en 4K en is een populaire keuze voor gamers die ook op hun pc spelen. Testers die de nieuwste PS5-bètasoftware hebben ontvangen, zien nu de optie om een ​​1440p HDMI-video uit te voeren als een extra visuele instelling bij gebruik van de console met een compatibel scherm.

Het is duidelijk dat ze alle voordelen van een 1440p-scherm kunnen genieten als de game die ze spelen de resolutie ondersteunt. Maar als ze een game spelen die 4K ondersteunt, kunnen ze ook profiteren van de functie, omdat de optie de beelden downsampled naar 1440p en dit resulteert in duidelijkere beelden. als zodanig VG247 Opmerkingen, hoewel Variabele verversingssnelheid (VRR), die in april voor de console werd geïntroduceerd en alleen beschikbaar is in 1080p- en 2160p-kwaliteit. VRR geeft de monitor de mogelijkheid om de verversingssnelheid te synchroniseren met de verversingssnelheid van de game voor een soepelere ervaring, en het is niet helemaal duidelijk waarom deze geen 1440p-uitvoer heeft.

Naast 1440p-ondersteuning biedt de nieuwste bèta gebruikers ook een manier om gamelijsten in hun gamebibliotheek te maken, zodat ze alle titels die ze bezitten beter kunnen organiseren. Spelers kunnen maximaal 15 spelmenu’s van elk 100 spellen maken. Hun lopende activiteiten worden nu ook prominent weergegeven bovenaan het gamecentrum wanneer ze het spel hervatten, en ze kunnen groepsleden nu vragen hun schermen te delen, zodat ze kunnen zien hoe ze spelen. Bovendien, wanneer ze een groep betreden en een lid een game speelt waaraan ze kunnen deelnemen, ontvangen ze nu een waarschuwing en nemen ze direct vanaf die melding deel aan de game.

READ  Twitch drops zijn niet je laatste kans om in de Overwatch 2-bèta te komen, dankzij de Overwatch League

Sony heeft met de nieuwe bètaversie meer bètafuncties geïntroduceerd en deze allemaal opgenomen in PlayStation-blog.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Lesley Curry
Moest niet elke OnePlus-telefoon een hoge verversingssnelheid hebben?
Een OnePlus-manager beloofde eerder dat alle toekomstige OnePlus-telefoons Fluid Display-technologie zouden hebben....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *