PS5 versus Xbox-serie: een vergelijking van snelle reis- en opstarttijden in Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft’s Assassin’s Creed Valhalla was een van de meest verwachte titels dit jaar. Samen met de huidige consoles is het op 10 november 2020 uitgebracht voor de Xbox Series X / S en de PS5.

In termen van het draaien van games op hoge resoluties, presteren de PlayStation 5 en de Xbox Series X op dezelfde manier. Als gevolg hiervan is het debat rond de PS5 versus Xbox Series X grotendeels versmald tot de laadtijden van beide consoles.

YouTuber JorRaptor vergeleek de snelle reistijden en opstarttijden van Assassin’s Creed Valhalla op beide next-gen consoles:

Op het eerste gezicht lijkt de PS5 de Xbox Series X te overschaduwen bij het laden van de nieuwste actie-RPG van Ubisoft. Als we echter enkele belangrijke aspecten van beide consoles begrijpen, kunnen we de vergelijkingen beter analyseren.

LEES OOK“Probeerde een grens te doorbreken” – Hoe de hoofdontwerper van PlayStation 5 het onorthodoxe omarmde

PS5 laadt AC: Valhalla veel sneller dan de Xbox Series X; toont het de daadwerkelijke foto?

Dit zijn de laadtijden van AC: Valhalla op beide next-gen consoles:

PS5– 51,93 seconden

Xbox-serie X-1 minuut 26 seconden

Het is vermeldenswaard dat de PS5 een aantal laadschermen overslaat in tegenstelling tot de Xbox Series X. De volgende generatie console van Microsoft toont meerdere laadschermen waarop Ubisoft en zijn engine worden weergegeven, waardoor bijna 30 seconden extra worden toegevoegd aan de laadtijden.

Interessant is dat snelle reistijden naar dezelfde locatie minimale verschillen hebben:

PS5– 11,90 seconden

Xbox-serie X– 11,83 seconden

Daarom is het veilig om aan te nemen dat de PS5 en de Xbox Series X Assassin’s Creed: Valhalla identiek kunnen draaien. De De op maat gemaakte SSD van PS5 kan een klein voordeel hebben bij het laden van games; er zijn echter geen merkbare veranderingen tijdens het spelen van het spel.

READ  De demontage van de iPhone 12 biedt een kijkje in de nieuwste telefoons van Apple

Hoe snel zijn de next-gen consoles in vergelijking met de huidige gen-consoles

JorRaptor vergeleek ook de laadtijden van de Series X en de PS5 met de Xbox One X. Het is niet verwonderlijk dat de console van de huidige generatie qua snelheid en prestaties lang niet in de buurt komt van de consoles van de volgende generatie.

De Xbox One X heeft meer dan 2 minuten en 50 seconden nodig om Valhalla te laden, en meer dan 50 seconden om snel door het spel te reizen. Deze cijfers zijn voldoende om te bewijzen hoe de next-gen consoles gaming revolutionair gaan veranderen.

LEES OOK- Xbox schiet serie X-geruchten over rookkwesties neer met hilarische reacties

De Xbox Series X en S zijn al in de winkels verschenen en de respons is geweest verbijsterend. Na de veelbelovende pre-orderverkoop van de PS5, zal het interessant zijn om te zien hoe de console presteert wanneer deze op 12 november wordt uitgebracht in Australiƫ, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en Zuid-Korea.

Written By
More from Lesley Curry

Apple vs Epic Games: walgelijk vs walgelijk | Kolom

Noem het de Hook and Cod-gevechten van de 21ste eeuw: Epic Games...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *