PUBG-ontwikkelaar klaagt meerdere bedrijven, waaronder Apple, aan voor Copycat-games

PUBG-ontwikkelaar Krafton heeft mobiele ontwikkelaar Garena, evenals zowel Apple als Google, aangeklaagd voor twee mobiele games die volgens de ontwikkelaar de populaire online shooter-game kopiëren.

Zoals gedetailleerd in A De rechtszaak die door het bedrijf is aangespannen (en zag het de rand), beschuldigde Crafton Apple en Google van het distribueren van een “grof geschonden mobiele versie van Battlegrounds”, ontwikkeld door Garena, in hun mobiele app-winkels.

Krafton eist momenteel schadevergoeding van Garena (en andere betrokken bedrijven) voor wat het beschrijft als “ongebreidelde en opzettelijke inbreuk op het auteursrecht” rond de release van twee door Garena ontwikkelde games, Free Fire en Free Fire Max.

Beschrijft Garena Free Fire als “het ultieme mobiele schietspel”, waarbij 50 spelers het tegen elkaar opnemen (of in groepen van 4) in rondes van 10 minuten op eilandlocaties, waaronder parachutespringen, in een veilige zone blijven en veranderen in de laatste overlevende spelers.

In haar rechtszaak stelt Crafton dat zowel Free Fire als Free Fire Max “veel aspecten van Battlegrounds op grote schaal kopiëren”, waaronder “de unieke auteursrechtelijk beschermde Air Drop-functie van de game”, evenals “de verzameling en selectie van wapens en bepantsering, en Unique items, locaties en algemene selectie van kleurenschema’s, materialen en texturen” verschijnen in het spel.

Hoewel zowel Free Fire als Free Fire Max gratis beschikbaar zijn op Google Play en de Apple App Store, bevatten ze wel een aantal extra in-app-aankopen. Crafton beweert dat Garena “honderden miljoenen dollars” heeft verdiend met de verkoop van de twee games en dat Apple en Google, door ze te hosten, “waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag aan inkomsten hebben gegenereerd met de distributie van Free Fire.”.

READ  Knowles News: ESPN gelooft dat de FIFA zes wedstrijden zal winnen

Fotovergelijkingen van het Krafton-pak, die het vergelijkbare gebruik van PUBG- en Free Fire-koekenpannen laten zien. (Afbeelding tegoed: Krafton, in documenten opnieuw geüpload door The Verge)

Volgens de rechtszaak heeft Krafton eerder contact gehad met Garena over de games in kwestie. De rechtszaak, die zegt dat Garena het verzoek heeft afgewezen, luidt: “Op of rond 21 december 2021 eiste Krafton dat Garena onmiddellijk stopte met de exploitatie van Free Fire en Free Fire Max.”

Het bedrijf verklaarde in de rechtszaak ook dat het op dezelfde manier contact had opgenomen met Apple en Google over de distributie van de twee games op hun platforms. De rechtszaak beweert dat in beide gevallen Apple en Google er niet in zijn geslaagd om legitieme auteursrechtclaims op hun netwerken aan te pakken en dat hun “selectieve toepassing van auteursrechtwetten” de twee bedrijven aansprakelijk maakt voor “opzettelijke inbreuk”.

De rechtszaak is ook gericht op YouTube, dat eigendom is van Google, en merkt op dat het het bedrijf heeft gevraagd om “verschillende berichten” met de game Free Fire en Free Fire Max te verwijderen. De rechtszaak specificeert ook een live-actiefilm met de titel “Biubiubiu, waarvan Crafton zegt dat het “niets meer is dan een rechttoe rechtaan dramatisering die op flagrante wijze inbreuk maakt op de Battlegrounds.” Tot nu toe, zo beweert de rechtszaak, heeft YouTube de berichten niet verwijderd.

Hoewel de huidige rechtszaak misschien de laatste is die is ingediend met betrekking tot PUBG, is het niet de enige recente rechtszaak die nieuws over het spel bracht. Vorige week werden leden van een hackgroep waarvan bekend is dat ze PUBG Mobile bedriegen, door de Amerikaanse federale rechtbanken veroordeeld tot het betalen van $ 10 miljoen aan schadevergoeding. Na de juridische overwinning gaf de ontwikkelaar aan dat hij het geld zou herinvesteren in de anti-cheat technologie van de game.

READ  Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Kepputan voegt PS5-, Xbox One- en pc-releases toe

Lees voor meer informatie over PUBG dit artikel waarin wordt uitgelegd hoe de recente beslissing van de ontwikkelaar om de game gratis te maken op consoles en pc naar verluidt “op geen enkele manier een reactie” is op zo’n succesvolle gratis game. Schutters zoals Fortnite en Apex Legends.

Jared Moore is een freelance schrijver voor IGN. je kunt het volgen Twitter.

More from Madison Garrett
iPhoned Adventskalender 2020: kans op een eer-pakket!
Vandaag een mooi pakket met twee geweldige prijzen in één! Je maakt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *