YouTube wil automatisch video’s naar je telefoon downloaden

YouTube test een functie die automatisch 20 video’s downloadt naar de telefoons van gebruikers. Het heet Slimme downloads. Het algoritme moet voorspellen welke video’s je interessant vindt, en dan kun je ze offline bekijken.

Slimme YouTube-downloads

Netflix heeft al geruime tijd een Download & Go-functionaliteit, d.w.z. films worden automatisch gedownload voor de gebruiker voor offline gebruik. Op de volgende treinreis waarbij je internetverbinding niet goed werkt, heb je altijd iets om naar te kijken. Google wil natuurlijk dat je tijdens je treinreis YouTube-video’s bekijkt in plaats van Netflix. Daarom test Google nu de nieuwe functie Smart Downloads.

We weten dat YouTube voor het tabblad Home in de app een voorspellend algoritme gebruikt om de video’s weer te geven die jij als gebruiker interessant vindt. Dit algoritme gebruikt nu de app om elke week 20 video’s te kiezen die offline toegankelijk zijn, je weet wel 9To5Google.

Video’s worden volledig automatisch gedownload, maar alleen als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Verder krijgen gebruikers met beperkte ruimte op hun telefoon eerst een bericht met de vraag of de video’s gedownload kunnen worden. Het werkt niet zoals Netflix, omdat u een speciale ruimte op uw telefoon instelt voor offline inhoud.

Gelimiteerde beschikbaarheid

YouTube test de functie momenteel met Europese gebruikers, maar de functie is nog niet algemeen beschikbaar. Op dit moment werkt het met een select aantal YouTube Premium-gebruikers die een telefoon hebben met Android 12. Je vindt een optie in de YouTube-instellingen onder het menu ‘Nieuwe functies testen’. De functie is tot 14 februari beschikbaar voor testers en YouTube wil de functie daarna mogelijk breder uitrollen. Zie je Smart Downloads al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen op YouTube

Youtube

Youtube

YouTube is het videoplatform van Google, waar natuurlijk ook de Android-app bij zit. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat..

Meer informatie

READ  Gedetailleerde downloadtoolgids
More from Madison Garrett
Game preview: 05.06.21 vs BUF
Game voorbeeld De Penguins keren dit seizoen voor de laatste keer naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *