Qualcomm Snapdragon 888 zal smartphones in 2021 aanzienlijk verbeteren

Qualcomm heeft de Snapdragon 888-soc onthuld. Veel high-end smartphones zullen deze processor in 2021 gebruiken. De chip heeft ingebouwde 5G, biedt betere grafische prestaties en is zeer geschikt voor kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm presenteert Snapdragon 888: dit moet u weten

Qualcomm heeft zijn nieuwste high-end chip voor smartphones aangekondigd tijdens de jaarlijkse Snapdragon Tech Summit. Het heet niet Snapdragon 875, zoals algemeen werd aangenomen, maar Snapdragon 888. Fabrikanten als Sony, OnePlus, LG en Xiaomi zullen deze processor volgend jaar gebruiken voor hun snelste telefoons.

Tijdens de presentatie legde Qualcomm veel nadruk op connectiviteit. De Snapdragon 888 heeft een ingebouwde 5G-modem die zowel mmWave als sub-6GHz 5G ondersteunt. Met mmWave kun je heel snel downloaden, terwijl sub-6GHz geschikt is voor landelijke gebieden met weinig zendmasten. De iPhone 12serie heeft bijvoorbeeld alleen de langzamere sub-6GHz 5G in Nederland. Overigens is snel downloaden met 5G pas mogelijk vanaf 2022.

Qualcomm’s vorige vlaggenschip Snapdragon 865 had nog geen ingebouwde 5G-modem. Smartphonefabrikanten konden er apart een toevoegen, maar dat nam extra ruimte in beslag en kwam de batterijduur niet ten goede. De Qualcomm Snapdragon 888 is op dit gebied een grote stap voorwaarts.

Betere graphics en meer AI-mogelijkheden

Qualcomm zegt weinig over de rekenkracht van de Snapdragon 888. De chip biedt wel betere grafische prestaties dan voorheen. De “Elite Gaming Adreno-gpu” maakt het mogelijk om games te spelen met maximaal 144 frames per seconde. Afbeeldingen zien er dan erg vloeiend uit. Daar heb je overigens wel een telefoon met een 144Hz scherm voor nodig. De ASUS ROG Phone 3 is momenteel een van de weinige smartphones met een dergelijk display.

READ  Elektor Industry - Componenten en montagemethoden (gratis download)

Ook op het gebied van kunstmatige intelligentie maakt de Qualcomm Snapdragon 888 een grote sprong. De nieuwe Hexagon-processor, belast met AI-taken, is veel sneller dan zijn voorganger en is energiezuiniger.

Bliksemsnelle beeldverwerking voor foto’s en video’s

De Snapdragon 888 heeft ook een nieuwe Spectra ISP, die verantwoordelijk is voor de verwerking van foto’s en video’s. Hij is 35% sneller dan zijn voorganger en kan maar liefst 2,7 gigapixels per seconde opslaan. Om het wat concreter te maken: dat betekent dat de Snapdragon 888 120 foto’s van 12 megapixels per telling kan verwerken.

Qualcomm geeft de details van zijn chips vaak in fasen vrij. In de komende dagen, tijdens het vervolg op de Snapdragon Tech Summit, zullen we waarschijnlijk meer horen over de Snapdragon 888.

Wil je direct weten wanneer de eerste smartphones met een Qualcomm Snapdragon 888-chip verschijnen? Download dan het gratis Android Planet-app of meld u aan voor onze dagelijkse / wekelijkse nieuwsbrief.

More from Madison Garrett

Natuur vandaag | De Argus-vlinder telt het weekend na twee weken vanwege het late voorjaar

In de planning, die vorig jaar al werd gemaakt, stond het nummer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *