Quentin Lake keert terug om UCLA’s veroveringsbod te helpen in rivaliteitsspel

Kedon Slovis is terug naar kwelling UCLA, samen met drie van de vier Trojaanse paarden-ontvangers die vorig jaar een 4×100-team vormden door allemaal meer dan 100 meter te gaan in een rivaliteit.

Het klinkt misschien als een andere wegloper totdat men bedenkt wat ze zullen gezicht zaterdag in de Rose Bowl. UCLA heeft een nieuw verdedigingsschema, hernieuwde kracht en een bekend gezicht dat terugkeert in de secundaire, waardoor het hoop geeft op een heel andere uitkomst.

“Nou, een, ik ben daarbuiten, dus ik denk dat dat een verschil maakt,” Bruins veiligheid Quentin Lake zei maandag met een glimlach, verwijzend naar het missen van de Trojaanse paarden 52-35 rout in 2019 met een handblessure.

Zijn aanwezigheid betekende afgelopen weekend alles op de laatste momenten.

Lake veegde een wanhoopspas weg in de eindzone om te behouden UCLA’s overwinning op de staat Arizona en onthullen hoe een voormalige Bruin zijn alma mater meer dan twintig jaar na zijn vertrek kon helpen een wedstrijd te winnen.

Die spelbesparende zet, zo bleek, was gedeeltelijk het handwerk van Carnell Lake, een vijfvoudig Pro Bowl-speler in de NFL nadat hij in de jaren tachtig als linebacker voor de Bruins speelde.

“We hebben diezelfde soort techniek keer op keer doorgenomen,” zei Quentin over zijn vader, “dus het was niets nieuws voor mij.”

Quentin stond in het midden van het veld toen de vierde down play begon, maar wist dat hij aan dezelfde kant moest staan ​​als Jayden Daniels eens zag hij de quarterback van de Sun Devils naar buiten rollen, omdat het onwaarschijnlijk was dat Daniels de bal over zijn lichaam zou slaan. De volgende seconden waren een waas toen Lake het veld doorsneed en de doorgang opsloeg die bedoeld was LV Bunkley-Shelton.

READ  China biedt Latijns-Amerika en het Caribisch gebied een lening van 1 miljard dollar voor toegang tot zijn Covid-19-vaccin

‘Snel draaien, de bal volgen en naar boven gaan en spelen,’ zei Lake. “Ik heb geluk dat het spel bespaarde.”

Lake zag er nauwelijks uit als iemand die de afgelopen twee weken in een kamer had moeten zitten als gevolg van contactopsporingsprotocollen met betrekking tot COVID-19, het missen van wedstrijden tegen Oregon en Arizona. Zijn terugkeer was des te specialer omdat Carnell de wedstrijd in Sun Devil Stadium mocht bijwonen als onderdeel van een contingent familieleden die toegang kregen.

Vader en zoon vierden de volgende dag door meer gamebeelden te bekijken, waaronder enkele met betrekking tot de Trojanen.

“Hij gaf me een aantal tips en enkele aanwijzingen voor hen omdat hij een hulpmiddel is dat ik wil gebruiken”, zei Quentin. “Hij speelde bij UCLA, speelde in de competitie, dus het is van cruciaal belang om wat advies van hem te krijgen.”

Quentin maakt deel uit van een heroplevende Bruins-verdediging die de Pac-12-conferentie met 18 zakken leidt en 229,4 yards per wedstrijd opgeeft, minder dan de helft van het schoolrecord 515 dat het vorig seizoen voor Slovis opleverde. UCLA is niet geconfronteerd met een voorbijgaande aanval die zo krachtig is als die van de Trojanen, maar zal zaterdag niet ineenkrimpen.

“Het is een uitdaging,” zei Lake, “maar het is geen uitdaging die we niet kunnen overwinnen.”

Wat een reis

UCLA eerstejaars-kicker RJ Lopez misschien een touchdown voor rust hebben gered door simpelweg zijn voet uit te steken.

Arizona State’s DJ Taylor liep vrij naar de zijlijn bij een aftrapterugkeer toen Lopez naderde en zijn rechtervoet uitstrekte, Taylor ondersteboven bij de 44-yardlijn van de Sun Devils. Taylor kreeg een penalty voor struikelen, waardoor Arizona State de bal kreeg op de 41-yardlijn van Bruins met nog 22 seconden voor rust.

READ  USPS-chef stopt veranderingen na kritiek; hier is wat hij echt deed

De Sun Devils schopten uiteindelijk een velddoelpunt, maar hadden mogelijk een touchdown gescoord als Lopez geen actie had gemaakt die door de UCLA-coach werd afgekeurd Chip Kelly.

“Dat is niet hoe we leren aanpakken en dat is niet hoe we het moeten doen, en we werden ervoor gestraft”, zei Kelly.

Seizoen heropenen

De Bruins hebben mogelijk een ander topperspectief verloren na de ontvanger en verdedigingsrug van Gardena Serra High Devin Kirkwood kondigde op Twitter aan dat hij zijn rekrutering heropende.

“UCLA blijft een van mijn beste scholen”, schreef Kirkwood, die zich mondeling aan de Bruins had verbonden. “Mijn beslissing zal gebaseerd zijn op hoe impactvol ik kan zijn op het volgende niveau en waar ik mezelf echt mijn ultieme doelen zie bereiken.”

Deshun Murrell, een terugloop van Centerville (Ala.) Bibb County High die ooit toegewijd was aan de Bruins, heropende zijn rekrutering vorige maand.

Enzovoort.

Zei Kelly brede ontvanger Jaylen Erwin en rennen terug Kazmeir Allen, die sinds de wedstrijd tegen Californië vorige maand om niet nader omschreven redenen niet hebben gespeeld, bleven deze week onbeschikbaar. Terugrennen Martell Irby, die dit seizoen niet heeft gespeeld, bleef ook niet beschikbaar, zei Kelly.

More from Madison Garrett

Genomineerden aangekondigd voor de 2021 SXSW Game Awards, IGN werkt samen met de show

IGN is verheugd de genomineerden voor de 8e jaarlijkse SXSW Games Awards...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *