Rajasthan Action Today – 3rd Congress Meet, Court Battle

Rajasthan Action Today – 3rd Congress Meet, Court Battle

In het Fairmont hotel in Jaipur vindt om 11.00 uur een wetgevende partij van het congres plaats.

New Delhi:
Een bijeenkomst van de Rajasthan Congres-MLA’s vanmorgen in het resort waar ze meer dan een week zijn vastgehouden, heeft de speculatie overgehouden dat Chief Minister Ashok Gehlot geneigd is tot een vloertest. Zijn uitdager Sachin Pilot en zijn team van rebellen hebben vandaag een belangrijke dag in de rechtszaal. Het Hooggerechtshof van Rajasthan behandelt een petitie van Sachin Pilot en 18 andere MLA’s van het rebellencongres waarin ze de diskwalificatieberichten die ze vorige week hebben ontvangen, hebben aangevochten wegens ‘anti-partijactiviteiten’.

Hier is je 10-punts cheatsheet over de Rajasthan-crisis:

  1. Een congrespartij zal plaatsvinden om 11 uur in het Fairmont hotel in Jaipur, waar Chief Minister Ashok Gehlot sinds afgelopen maandag zo’n 100 MLA’s bewaakt. Ashok Gehlot beschouwt zichzelf als veilig geplaatst met de steun van 103 MLA’s – twee meer dan de meerderheid in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering.

  2. De beslissing van de Rajasthan High Court over het verzoek van de rebellen zal een belangrijke invloed hebben op de weg die voor Sachin Pilot ligt.

  3. Gisteren hebben topadvocaten van beide kanten ruzie gemaakt over de vraag of dissidentie “anti-party” is en of het optreden van de spreker tegen dissidenten de vrijheid van meningsuiting schendt. Topadvocaat Harish Salve, die teampiloot vertegenwoordigt, zei: “Kennisgeving van diskwalificatie voor interne dissidentie is een schending van de vrijheid van meningsuiting”.

  4. Abhishek Manu Singhvi, die spreker CP Joshi vertegenwoordigde – die de diskwalificatiebekentenissen van de rebellen diende – voerde aan dat teampiloot de rechtbank niet kan benaderen voordat de spreker actie onderneemt. ‘De rebellen hebben geen reden om de spreker te ondervragen totdat de spreker een beslissing heeft genomen. De spreker en de assemblee bevinden zich voorlopig niet in de rechterlijke bevoegdheid van de rechtbank’, zei Singhvi.

  5. Sachin Pilot en andere rebellen werden op de hoogte gebracht wegens ‘anti-partijactiviteit’ nadat ze vorige week twee vergaderingen van de MLA’s van het Congres hadden overgeslagen die door premier Ashok Gehlot waren belegd. De rechtbank merkte tijdens de argumenten op dat het congres MLA’s niet kan dwingen een partijvergadering bij te wonen.

  6. Team Pilot, dat al meer dan een week in twee resorts in de buurt van Delhi verblijft, heeft een grondwettelijke regel betwist die MLA’s diskwalificeert als ze “vrijwillig” het lidmaatschap van de partij die ze vertegenwoordigen opzeggen.

  7. Harish Salve, die namens team Pilot ruzie maakte, zei dat een partijlid “vrij was om de richting van de partijzweepers te trotseren” buiten de vergadering en dat dit geen overtreding was. “Instemmen tussen partijen, hoe schril ook, tot het moment dat het zover gaat om een ​​andere partij te steunen, kan geen reden zijn om zelfs maar een diskwalificatieprocedure te starten,” zei de heer Salve.

  8. Als Team Pilot wordt gediskwalificeerd, zal dit de meerderheid in de vergadering verlagen en kan de heer Gehlot nog gemakkelijker winnen. Team Pilot heeft 19 leden en kan samen met de 72 van de BJP de regering nauw bestrijden als ze de zaak wint.

  9. Sachin Pilot brak de gelederen met zijn partij nadat hem werd gevraagd vragen te beantwoorden in een onderzoek dat door de eerste minister was gelast naar vermeende omkoping van congres-cao’s om loyaliteit te veranderen en de regering-Gehlot ten val te brengen.

  10. Hoewel het congres herhaaldelijk heeft gezegd dat de “deuren openstaan” voor de heer Pilot, die er op zijn beurt op heeft aangedrongen dat hij niet naar de BJP gaat, zijn de aanvallen van de heer Gehlot steeds bijtend geworden. Gisteren zei de heer Gehlot dat niemand wilde geloven dat ‘zo’n onschuldig gezicht’ tegen de partij zou kunnen samenzweren. Hij gebruikte ook woorden als “nikamma” en “nakaara” – beide varianten van “waardeloos” – om de heer Pilot te beschrijven.

READ  Een door fans gemaakte conceptvideo verbeeldt hoe Bully eruit zou zien in Unreal Engine 5

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *