Rajasthan Assembly-sessie waarschijnlijk volgende week: bronnen

De premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, zal waarschijnlijk volgende week een assemblagesessie houden om zijn kracht in het Huis te demonstreren, vertelden bronnen aan NDTV.

De heer Gehlot ontmoette zaterdag gouverneur Kalraj Mishra, uren nadat twee MLA’s van een regionale partij die de steun van de congresregering had ingetrokken, aankondigden de regering te steunen. Hoewel de Chief Minister het een beleefdheidsvergadering noemde, suggereren bronnen dat hij de Gouverneur te kennen gaf dat hij ergens volgende week een vergadering zou willen houden.

Het congres, zo voegden bronnen toe, zal pas na dinsdag een telefoontje over de kwestie aannemen, nadat het Rajasthan High Court een verzoek heeft ingewilligd dat door het Sachin Pilot-kamp is ingediend op grond van een door de spreker verzonden ontzettingsbevel.

Het rebellenkamp had beweerd dat Sachin Pilot 30 MLA’s had die bereid waren om indien nodig met hem mee te lopen van de regering in Rajasthan – een aantal genoeg om de regering van de heer Gehlot ten val te brengen. Maar de heer Gehlot zegt dat hij 109 MLA’s heeft die hem trouw zijn.

Sachin Pilot is sinds het weekend in Delhi met zijn rebellen-MLA’s. Zijn hardloopvete met Ashok Gehlot escaleerde nadat hem werd gevraagd om vragen te beantwoorden over de vermeende samenzwering om de regering waarin hij nummer twee was neer te halen. Omdat hij weigerde terug te keren naar Jaipur en de vergaderingen die door de Chief Minister waren geroepen, overgeslagen, werd hij verwijderd als Vice-Chief Minister en Rajasthan Congress-chef. Maar in Delhi zet de congresleiding haar inspanningen om hem rond te leiden voort.

READ  Zelfs landen die het coronavirus onder controle hebben, worstelen nu. Dat is diep in verband met voor de rest van de wereld

De heer Pilot is, nadat hij als plaatsvervangend eerste minister en president van de congreseenheid in Rajasthan is ontslagen, voor de rechtbank gedaagd om de beslissing aan te vechten om hem en 18 anderen van de Rajasthan-vergadering te diskwalificeren. Het congres zegt dat ze tegen de partij hebben gehandeld door de instructies te negeren die deze week op twee vergaderingen verschijnen onder voorzitterschap van de heer Gehlot.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *