Legers van India, China bespreken de-escalatie aan de grens van Ladakh

Legers van India, China bespreken de-escalatie aan de grens van Ladakh

Voordat de parleys begonnen, was het belangrijkste doel van India om het Chinese Volksbevrijdingsleger zijn tanks, artillerie en extra troepen in de gebieden Pangong Lake en Depsang te laten verwijderen.Reuters

Militaire afgevaardigden van India en China hielden een beraadslaging van bijna 15 uur over de terugtrekking en de-escalatie van troepen en materialen aan hun grenzen in het oosten van Ladakh, waarbij de Indiase kant PLA-troepen vroeg zich volledig terug te trekken uit het Pangong-meer en het Depsang-gebied.

De gesprekken begonnen dinsdag om 11.30 uur en eindigden pas woensdag om 02.00 uur.

Beide landen zijn opgesloten in een 10 weken durende confrontatie op meerdere tot nu toe ongekende punten langs de grens in Ladakh.

Voordat de parleys begonnen, was het belangrijkste doel van India om het Chinese Volksbevrijdingsleger zijn tanks, artillerie en extra troepen te laten verwijderen in de gebieden Pangong Lake en Depsang.

De laatste ontmoeting tussen de 14e commandant van het korps, luitenant-generaal Harinder Singh en de generaal-majoor van het Zuid-Xinjiang, generaal-majoor Liu Lin, vond plaats op de lijn van de bijeenkomst die op 6 juni werd gehouden op het grensoverlegpunt Chushul-Moldo (BPM) in het oosten van Ladakh.

Het is de vierde ontmoeting tussen de afgevaardigden. De derde ontmoeting tussen de twee partijen duurde bijna 12 uur, waarbij India een krachtige boodschap uitbracht dat PLA-troepen zich niet aan de consensus over terugtrekking hadden gehouden.

Beide landen voeren militair en diplomatiek overleg om de gespannen situatie in de grensgebieden te de-escaleren.

Vrijdag vond er een diplomatieke bijeenkomst plaats tussen de beide afgevaardigden van de landen. De vergadering van het werkmechanisme voor overleg en coördinatie over grenszaken tussen India en China (WMCC) vond plaats op 10 juli.

READ  Vijf games die in macOS 13 Ventura zouden moeten komen, dankzij Metal 3

De Indiase delegatie stond onder leiding van de gezamenlijke secretaris (Oost-Azië) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, terwijl de directeur-generaal van de grens- en oceanische afdeling van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken de Chinese delegatie leidde.

De twee partijen herinnerden aan het akkoord dat tussen de twee ministers van Buitenlandse Zaken op 17 juni was bereikt, en aan het akkoord tussen twee speciale vertegenwoordigers tijdens hun telefonische gesprek op 5 juli, en bevestigden opnieuw dat beide partijen ervoor zullen zorgen dat de troepen volledig worden teruggetrokken langs de lijn van feitelijke controle (LAC) en de-escalatie uit grensgebieden tussen India en China voor volledig herstel van vrede en rust in de grensgebieden in overeenstemming met bilaterale overeenkomsten en protocollen.

ladakh scout

De gesprekken begonnen dinsdag om 11.30 uur en eindigden pas woensdag om 02.00 uur.Representatief beeld

Ze waren het er ook over eens dat het voor de algehele ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen essentieel is om blijvende vrede en rust in de grensgebieden te handhaven.

De twee partijen kwamen ook overeen de permanente communicatie zowel op diplomatiek als op militair niveau te handhaven om een ​​snelle oplossing van de situatie te waarborgen.

Maar liefst 20 Indiase soldaten en een onbekend aantal Chinese troepen werden op 15 juni gedood tijdens een botsing in de Galwan-vallei.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *