Rangers winnen na strafschoppen, einde van Tampa Bay’s 7-game winning streak thuis

TAMPA, Florida (AFP) – Mika Zibanijad scoorde het enige doelpunt in een penalty shootout en de New York Rangers stopten Tampa Bay’s zeven-game winning streak door Lightning 4-3 te verslaan op vrijdagavond.

Igor Shesterkin stopte 25 schoten, Barclay Goudreau scoorde twee doelpunten en Alexis Lavrinier was ook een doelpunt voor Rangers.

Corey Perry scoorde de gelijkmaker – het lege net – met 1:57 te gaan op het Tampa Bay-roster, dat ook doelpunten maakte van Stephen Stamkos en Ross Colton. Reservedoelman Brian Elliott is terug van de COVID-19-protocollen en heeft 20 reddingen gedaan in de plaats van Andrei Vasilevskiy, die in de protocollen is gebleven en zijn derde wedstrijd op rij heeft gemist.

Lightning kwam donderdagavond uit een 9-3 verlies in Florida, terwijl minor league-spelers Maxime Lagace en Hugo Alnefelt aan het net speelden.

Rangers stond in de tweede helft met 2-1 voor achter doelpunten van Lavrinier en Goudreau na fouten van Elliott. Goudreau, een lid van Tampa Bay’s Stanley Cup Championship-teams, scoorde een korte-afstandsdoelpunt nadat Greg McKeig om 14:30 uur Elliott’s voorzet van langs de rechterborden stal.

Het doelpunt van Colton bracht vanaf het einde van de tweede helft 2:29 in evenwicht met een score van 2.

Stamkos maakte het enige doelpunt voor het eerst tijdens het powergame met nog 1:39 te gaan. Lightning had in deze periode een 10-3 voorsprong op de Rangers, die acht en negen minuten zonder honkslag liepen.

aantal regels

Stamkos bracht Patrick Marlowe op 32e in de lijst met sterke doelpunten met 172. De aanvoerder van Lightning heeft punten in 15 van zijn laatste 16 wedstrijden (zeven goals, 21 punten). …Rangers LW Artemi Panarin had verschillende goede kansen om te scoren, maar verzuimde te scoren. Hij heeft één doelpunt in 13 wedstrijden tegen Tampa Bay.

READ  Teddy Bridgewater hoopt dat de Broncos het seizoen kunnen blijven redden ondanks een verliesreeks van vier wedstrijden -

koets kamer

Rangers: G Alexandar Georgiev en D Ryan Lindgren behoren tot de New Yorkse spelers op COVID-19-protocollen.

Bliksem: D Mikhail Sergachev en D Andrej Sustr zijn terug van de COVID-19-protocollen. …D Zach Bogosian is gekrast door een blessure aan zijn onderlichaam. …D Erik Cernak (voet) miste zijn 10e wedstrijd op rij maar hervatte de training.